Anneli gir eldre hunder et nytt liv

Anneli Lauknes har hatt hund hele livet, og jobber nå med å hjelpe hunder til en bedre hverdag.
nyheter

I juni 2014 startet Anneli Lauknes firmaet Optimal Hund i Tromsø. Der tilbyr hun hundemassasje og laserterapi for menneskets beste venn. Lauknes er utdannet hundemassør fra Nordisk Hundemassasjeskole.

– I begynnelsen hadde jeg ikke egne lokaler, men dro hjem til kundene. Siden september i fjor har jeg hatt egne lokaler, forteller Lauknes.

Ikke spa

Lauknes har vokst opp med hund og har selv to hunder. Derfor føltes det også naturlig å jobbe med hund.

– Hundemassasje kan sammenliknes med idrettsmassasje for mennesker, for jeg bruker ikke oljer og slikt. Dette er ikke en spabehandling. Jeg går dypere inn og fokuserer på problematikk hos hundene. Som bedriftsnavnet mitt sier, ønsker jeg å fokusere på å optimalisere hverdagen til hundene.

BEDRIFT: Anneli Lauknes startet hundemassasjebedriften Optimal Hund i 2014, og fikk egne lokaler i fjor høst. 

Ulike kunder

En av kundene som går fast til massasje og laserbehandling hos Lauknes, er den 10 år gamle boxeren Simba.

– Simba er en typisk kunde. Dette er en seniorhund som er stivere i leddene. Dessuten jobber jeg med hunder som har kroniske leddsykdommer. Jeg jobber også forebyggende med hunder som arbeider eller konkurrerer - det kan være trekkhunder, jakthunder eller likenende, forteller Lauknes.

Hun jobbet tett med veterinærene under både Femundløpet og Finnmarksløpet i år for å ta vare på hundene som deltok.

– Hundene som kommer til meg bør være undersøkt av veterinær før de kommer til behandling. Det er viktig, understreker hun.

Marker bedring

Matmor til Simba, Grethe Antonsen, forteller at Simba har vært til massasje 5-6 ganger, og går fast én gang i måneden.

– Hun liker godt å være her. Jeg er med i en Facebook-gruppe for boxere, og da så jeg at flere av hundene sørpå fikk behandling som dette. Dermed bestemte jeg meg for å sjekke om det fantes i Tromsø.

Hun opplever at massasjen har hjulpet Simba.

– Hun ble veldig stiv i leddene etter at vi hadde vært på tur, men jeg merker at hun har blitt bedre, sier Antonsen.

Lauknes forteller at hun har en del kunder - og mange innenfor «brukshund»-sektoren.

– Men alle hunder kan ha glede og nytte av massasje, mener hun.