Noah (15) er finalist i MGP jr

Med låten «Sterk» kjempet Noah Utby seg videre til finalen i Melodi Grand Prix junior.

FINALIST: 15 år gamle Noah Utby er en av de ti finalistene i MGP junior 2016. Foto: NRK/Ole Kaland 

nyheter

Hele 1.312 unge håpefulle meldte seg på Melodi Grand Prix junior i år, blant dem 15 år gamle Noah Utby. I ettermiddag fikk han beskjed om at han er utvalgt til en av de ti finalistene i konkurransen.

Norsk eller samisk

Finalen går av stabelen 5. november, og prosjektleder for Melodi Grand Prix junior, Eva Rutgerson Bie ser fram til musikkfesten.

– Det er viktig at vi er en motvekt i en musikkbransje der det norske språk får mindre plass i populærutgivelser. Derfor er det et krav at man synger på norsk, nynorsk eller samisk, og det er gledelig at så mange av finalistene nok en gang velger å bruke dialekten sin i sangen, selv om det ikke er påkrevd.

LES OGSÅ: MGP jr-vinner på «Påskemorgen»

Overrasket

NRK vil i år overraske finalistene med de gode nyhetene, og i ettermiddag var alle de 10 finalistene innkalt til det de trodde var en ny audition hos NRK. I stedet for å måtte opptre på nytt ble hver og en overrasket med en finalebillett.

LES OGSÅ: Kumle & Raspeball vil gjøre seg spiselig

Erfaren

MGP-finalen blir ikke Utbys første møte med musikkonkurranser. I 2014 var han med i Idol junior, og han endte opp på en god 6. plass. Utby er også vokalist i rockebandet "Druce", som gikk videre til fylkesmønstringen i UKM både i år og i fjor.

Ifølge NRK ble Noah inspirert til å lage mer musikk da han ble en av de 40 beste deltakerne i fjor.

–Da skrev han to låter på en uke, heter det i en pressemelding fra NRK.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter