Noah (15) er finalist i MGP jr

Med låten «Sterk» kjempet Noah Utby seg videre til finalen i Melodi Grand Prix junior.

FINALIST: 15 år gamle Noah Utby er en av de ti finalistene i MGP junior 2016. Foto: NRK/Ole Kaland 

nyheter

Hele 1.312 unge håpefulle meldte seg på Melodi Grand Prix junior i år, blant dem 15 år gamle Noah Utby. I ettermiddag fikk han beskjed om at han er utvalgt til en av de ti finalistene i konkurransen.

Norsk eller samisk

Finalen går av stabelen 5. november, og prosjektleder for Melodi Grand Prix junior, Eva Rutgerson Bie ser fram til musikkfesten.

– Det er viktig at vi er en motvekt i en musikkbransje der det norske språk får mindre plass i populærutgivelser. Derfor er det et krav at man synger på norsk, nynorsk eller samisk, og det er gledelig at så mange av finalistene nok en gang velger å bruke dialekten sin i sangen, selv om det ikke er påkrevd.

LES OGSÅ: MGP jr-vinner på «Påskemorgen»

Overrasket

NRK vil i år overraske finalistene med de gode nyhetene, og i ettermiddag var alle de 10 finalistene innkalt til det de trodde var en ny audition hos NRK. I stedet for å måtte opptre på nytt ble hver og en overrasket med en finalebillett.

LES OGSÅ: Kumle & Raspeball vil gjøre seg spiselig

Erfaren

MGP-finalen blir ikke Utbys første møte med musikkonkurranser. I 2014 var han med i Idol junior, og han endte opp på en god 6. plass. Utby er også vokalist i rockebandet "Druce", som gikk videre til fylkesmønstringen i UKM både i år og i fjor.

Ifølge NRK ble Noah inspirert til å lage mer musikk da han ble en av de 40 beste deltakerne i fjor.

–Da skrev han to låter på en uke, heter det i en pressemelding fra NRK.