Inviterer til minifestival i idylliske Ersfjorden

For sjette gang inviterer bygda til fest og aktiviteter under det som har blitt den årlige Ersfjorddagen.
nyheter

Den naturskjønne fjorden, som ligger to mil utenfor Tromsø sentrum, har blitt et yndet sted både for byens befolkning og turistene som besøker Tromsø.

LES OGSÅ: Her nærmer de seg skatedrømmen

Eksplosiv økning i turister

Når bygda i Ersfjordbotn førstkommende lørdag inviterer til Ersfjorddagen «Rett Vest», satser de på å samle nærmere tusen besøkende til den årlige minifestivalen som i år har reiseliv som tema.

– I år er det turisme i nord som er det gjennomgående tema, i tillegg har vi musikeren Lena Jinnergren med oss, derfor har vi kalt programmet for Tango og turisme på 69 grader nord. Vi har opplevd en eksplosjon i turismen i Ersfjorden, og det skal vi belyse på lørdag under en debatt med blant annet forsker ved UiT, Anniken Førde, og tre reiselivsaktører. Vi skal snakke om hvordan reiselivet kan være en motor for utvikling, men også by på utfordringer, sier Irene Larsen, medlem av kulturgruppa under Ersfjorddagen.

LES OGSÅ: Bryggejentene vil utvide kafeen

Bredt program

Ersfjorddagen «Rett Vest» byr på flere aktiviteter både inne og utendørs for besøkende i alle aldre rundt bryggeområdet og fiskebruket.

– Vi har salgsboder, hesteridning og innhegning med gårdsdyr, «klokkatiløpet» opp til Nattmålsfjellet, rebusløp og skating. Samt et eget kulturprogram på Bryggeloftet med kunstutstillingen «va-så» av Linn Løvlimo i sløyeskuret i fiskebruket, debatt om reiseliv, litteratur, teater, poesislam med fire norgesmestere, sang og musikk, forteller Inger Falck, og legger til at det i år også skal kåres «årets ildsjel» i Ersfjorden.

Minifestivalen avsluttes med konsert og bryggefest med Ola Bremnes og Nattmål lørdag kveld.

LES OGSÅ: - Tidlig inngrepen er viktig

Dugnadsånd

– Det blir masse å ta seg til og god mat å spise fra Bryggejentene og Eide Handel, sier Larsen.

Falck legger til at Ersfjorddagen er en stor dugnadsinnsats blant innbyggerne i bygda.

– Alle er veldig engasjerte i arrangementet, og vi samler alle kreftene som det er mulig å mobilisere. Både idrettslag, utviklingslag, koret og det lokale næringslivet står bak dette, sier hun.

– Nå er det sjette året vi har Ersfjorddagen, og jeg tror det er veldig positivt for distriktet å ha slike dager med aktiviteter. Det skaper liv og røre og er et knutepunkt for folk slik det var før i tiden. Det er ikke bare salgsboder, men også et kulturtilbud med musikk og litteratur, sier Trude Lorentzen, som driver Bryggejentene sammen med svigersøsteren Elisabeth Kildalsen Lorentzen.