Sebastian fra Tromsø ga råd til kulturministeren

Sebastian Henriksen var med i rådet som ga ministeren mulige tiltak til hvordan å få unge til å engasjere seg i frivillig arbeid.
nyheter

Kulturminister Linda Hofstad Helleland mottak onsdag en liste med 11 råd og tiltak fra unge ledere om hvordan å få flere unge til å ta del i frivillig arbeid.

En av de 11 var Sebastian Henriksen fra Tromsø.

– Jeg ønsker at flere unge skal se verdien av å engasjere seg og bli med i frivillig aktivitet. For å få til dette må vi ha innspill fra de unge. Arbeidet som rådet har gjort er særdeles viktig for hvordan vi skal arbeide videre med rekruttering av ungdom til frivillig arbeid, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

Rådene og tiltakene omtales som en direkte arv fra ungdoms-OL på Lillehammer.

– Der var 57 prosent av de frivillige under 30 år, og over 800 av disse igjen under 20 år. Norsk Tipping og Ungdoms-OL ønsker at disse erfaringene skal inspirere andre lag og organisasjoner, og derfor ble en gruppe med unge frivillige etablert. Mandatet var å se på råd og tiltak for å få flere unge inn i frivillig arbeid og hvordan få det til å fortsette, står det i pressmeldingen,

Direktør i ungdoms-OL, Tomas Holmestad, sier han håper de konkrete innspillene som kom vil brukes av idretten, andre frivillige lag og organisasjoner.