Slik vil de markere motstand mot regjeringen

Amnesty International region Nord og Støttegruppa for flyktninger i Tromsø vil gjennomføre en markering på Stortorget førstkommende lørdag.

MARKERING: Hanne Stenvaag i Støttegruppa håper mange tar turen til Stortorget for å ta del i markeringen. Her sammen med Olav Øygard, Biskop i Nord-Hålogaland, som er en av dem som skal holde appell. Foto: Trond Tomassen 

nyheter

På plakaten står regjeringens innstramningsforslag av flyktningpolitikken, noe de to organisasjonene er kritisk til.

– Første behandling av forslagene er i Stortinget fredag 10. juni. Det er ennå uvisst om hvor mange av forslagene som får flertall, men det kan likevel bli store innstramminger, sier Hanne Stenvaag i Støttegruppa.

LES OGSÅ: Hedres for sitt homoengasjement

Markeringen vil finne sted klokken 13.00 lørdag på Stortorget. Det vil bli holdt appeller av Olav Øygard, Biskop i Nord-Hålogaland, Ole-G. Solheim fra Amnesty International, Hanne Stenvaag i Støttegruppa i Tromsø, Hallvard Tjelmeland, Professor i nyere tids historie UiT.

– Det er mange i Tromsø som følger med på dette feltet, og det er viktig å markere dette også her. Vi håper flest mulig tar turen, sier Steenvaag.

Arrangementet er en del av Internasjonal uke som avsluttes denne helga.

LES OGSÅ: Krever at Tromsø bosetter flere flyktninger