Primus motor bak skatepark kåret til årets ildsjel

Odd-Børge Lunde Hansen er kåret til årets ildsjel i Ersfjordbotn.

  Foto: Odd-Børge Lunde Hansen fikk portrett tegnet av Odd Klaudiussen som premie da han lørdag ble kåret til årets ildsjel i Ersfjordbotn.

nyheter

Lørdag ble Ersfjorddagen arrangert for sjette gang, og nytt av året var kåringen av årets ildsjel i Ersfjordbotn.

- Vi har jo et rikt organisasjonsliv her ute og vi synes det er viktig å verne om dugnadsinnsatsen. Jeg kan ikke love at det blir ei årlig kåring, men vi håper jo det, sier styreleder i Ersfjordbotn utviklingslag, Anne-Lise Kjelkvik.

Den første mottakeren av prisen er Odd-Børge Lunde Hansen, som i fem år, sammen med Blåmann IL, har jobbet for å få på plass en skatepark for barn og unge ved kunstgressbanen på Ersfjordeidet.

- Jeg må si det kom veldig overraskende på! At det i det hele tatt fantes en slik pris ante jeg ikke, forteller ildsjelen selv.

LES OGSÅ: Har kjøpt inn monstergrill til 120.000 kroner

Støtte fra lokalsamfunnet

Ifølge Kjelkvik har Hansen gjort en kjempejobb og har fått masse støtte til skatepark-prosjektet lokalt.

- Men også kommunalt, regionalt og nasjonalt! Han har virkelig stått på, og nå ser det ut som det i løpet av sommeren blir skatepark, sier hun.

Det bekrefter Hansen.

- Vi har nå budsjettet på plass. Hvis alt går etter planen, ser jeg for meg åpning av skateparken etter sommerferien. Vi har lagt opp løpet slik at vi får den bygd ferdig i løpet av sommeren, men det er jo slik at ting kan ta litt lengre tid. Stipulert byggetid etter oppstart på et slikt prosjekt er rundt fire uker, sier han.

LES OGSÅ: Inviterer til minifestival i idylliske Ersfjorden

Millionbudsjett

Skatenalegget som skal bygges har et budsjett på 2,5 millioner kroner.

Hansen har samlet inn pengene med hjelp fra Sparebankstiftelsen DNB NOR, Gjensidigestiftelsen, Sparebank Nord-Norge-stiftelsen, Olav Thon-stiftelsen, Ishavskraftfondet, Troms Kraft-fondet, pengegaver fra lokalt næringsliv og privatpersoner samt spillemidler fra Kulturdepartementet.

I tillegg ble i år Hansen kåret til årets utfordrer/ildsjel i Danske Bank Norges nasjonale skulderklappkampanje, noe som sikret ham 60.000 kroner til prosjektet.

- At jeg fikk så mange stemmer, kan jeg bare takke lokalmiljøet for. Jeg føler meg veldig beæret, sier han.

- Få unge ut i aktivitet

For årets Ersfjordbotn-ildsjel har det hele tiden vært et ønske om å få barn og unge ut i aktivitet, som har vært drivkraften bak skatepark-prosjektet.

- Men det viser seg at over halvparten av ungdom i dag faller ut av organisert idrett i 14-15-årsalderen. Da det er det viktig å prøve å tilrettelegge på andre måter, slik at man får dem i aktivitet uten at det trengs å organiseres så mye. Skateparken er et slag for den egenorganiserte idretten, sier han.

Med Ildsjel-prisen fulgte ikke bare heder og ære. Hansen fikk også et portrett tegnet av iTromsøs egen Odd Klaudiussen.

- Å plutselig få en sånn tegning av meg selv, det er helt fabelaktig! Jeg har jo sett alle som har blitt portrettert og tegnet opp gjennom årene og satt stor pris på det - Odd er en fantastisk tegner!