Vurderer å kutte flyruter til Tromsø

Widerøe forventer en svikt i etterspørselen på bakgrunn av flyseteavgiften. Det kan gå utover Tromsø lufthavn.

UVISST: Av totalt 16 innenlandsruter til og fra Tromsø lufthavn i sommer flyr Widerøe på hele 14 av rutene. Det er foreløpig uvisst om tilbudet til og fra flyplassen på Langnes blir skadelidende etter innføringen av flyseteavgiften 1. juni.  Foto: Widerøe

nyheter

– De kuttene vi har gjort så langt har ikke fått noen konsekvenser for Tromsø. Men vi kommer til å ta ut flere fly, og det er ikke klart hvor det vil bli kuttet eller hvilke strekninger det vil berøre, sier Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe.

LES OGSÅ: Åpner full sak mot Widerøe

Kan stå i fare

Widerøe har tidligere vært klare på at flyseteavgiften vil kunne slå hardt ut i distriktene. I april tok Widerøe ut to fly av flåten sin, og vil fram mot vinteren kutte ytterligere to.

Fra Tromsø lufthavn vil ikke anbudsrutene som Widerøe flyr på oppdrag fra staten bli rammet, opplyser Brandvoll.

De kommersielle rutene kan derimot nå stå i fare på grunn av den nye flyseteavgiften som ble innført fra 1. juni i år.

LES OGSÅ: Nå blir det nye flyruter fra Tromsø

Forventer passasjersvikt

Den medfører en ekstra avgift på 80 eller 88 kroner for alle flyginger, noe som igjen vil resulterer i økte billettpriser.

– Vi vet at vi kommer til å få en svikt i etterspørselen, men vi vet ennå ikke hvordan det fordeler seg eller hvordan markedet vil utvikle seg, sier Brandvoll.

– Anbudsrutene berøres ikke av etterspørselen, men de kommersielle rutene kan bli rammet, forteller direktøren for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Av totalt 16 innenlandsruter til og fra Tromsø lufthavn i sommer flyr Widerøe på hele 14 av rutene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter