Bildeserie

– Håper på ny publikumsrekord

Tromsø Sykkelfestival hadde i år utvidet tilbudet, og håper på ny publikumsrekord.
nyheter

CHARLOTTENLUND: Sykkelbyen Tromsø inviterte til storslått familiefest under den årlige sykkelfestivalen på Charlottenlund søndag.

Da iTromsø troppet opp hadde festivalen pågått i en time, og regnværet bidro nok til at flere avventet et besøk til senere på formiddagen. Prosjektleder for Sykkelbyen Tromsø, Gjert-Henrik Vedeler, hadde allikevel høye ambisjoner for besøkstallet søndag.

– Vi regner med at det kommer flere enn i fjor, og da var det tre tusen mennesker innom, sier Vedeler.

LES OGSÅ: Disse utfordringene hindrer Tromsø i å bli landets beste sykkelby

Kapasitet på fem tusen

Prosjektlederen forteller at selve festivalområdet er betydelig oppgradert til årets festival.

– Det er bygget om, som en del av Tromsømarkaprosjektet i regi av Park og veg. Rammene er mye bedre nå, og vi har ingen problemer med å ta imot fem tusen besøkende, sier Vedeler.

Sykkelentusiasten forteller at festivalens formål i hovedsak er at folk skal ha det gøy, samt vise at sykkelen er langt mer enn kun et fremkomstmiddel.

– Sykkelen er et sosialt verktøy! Store og små skal kunne utfordre seg motorisk og teknisk på de femten forskjellige postene vi har satt opp. I tillegg har vi laget en quiz, som tar for seg kunnskapsbiten.

LES OGSÅ: Syklet seg til Oslo-tur

Roser samarbeidspartnerne

Vedeler er raus med rosen til arrangementets samarbeidspartnere.

– Tromsø Ski & Sykkel har kjempedyktige mekanikerne og Eide Handel leverer fantastisk god hjemmelaget mat, og så har vi rundt tredve frivillige – flesteparten fra Tromsø Hockey og Tromsø Brass.

De mest populære aktivitetene, er de som er rettet mot barn og unge.

– Pumptracken og hinderløypa er nok de mest populære, men vi har også parallellslalåm med ordentlig utgravd trase og sykkelorientering.

LES OGSÅ: Nå kommer Ketil seg endelig på sykkeltur (pluss)

– Gøy med tandemsykkel

Risten Vikman (10) og Julian Haagensen (10) er blant de mange barna som satt pris på festivaltilbudet. Venneparet prøvde seg for første gang på en tandemsykkel.

– Det var veldig gøy, men også litt vanskelig, sier Risten.

– Man må stoppe samtidig, og det var langt ned til pedalene, tilføyer Julian og ler.

Duoen har allerede prøvd en rekke aktiviteter, deriblant hinderløype og BMX-sykling.

– Vi har nettopp tatt sykkelsertifikatet på skolen, sier fjerdeklassingene entusiastisk i kor, før ferden går videre mot nye aktiviteter.