Bildeserie

– Håper på ny publikumsrekord

Tromsø Sykkelfestival hadde i år utvidet tilbudet, og håper på ny publikumsrekord.
nyheter

CHARLOTTENLUND: Sykkelbyen Tromsø inviterte til storslått familiefest under den årlige sykkelfestivalen på Charlottenlund søndag.

Da iTromsø troppet opp hadde festivalen pågått i en time, og regnværet bidro nok til at flere avventet et besøk til senere på formiddagen. Prosjektleder for Sykkelbyen Tromsø, Gjert-Henrik Vedeler, hadde allikevel høye ambisjoner for besøkstallet søndag.

– Vi regner med at det kommer flere enn i fjor, og da var det tre tusen mennesker innom, sier Vedeler.

LES OGSÅ: Disse utfordringene hindrer Tromsø i å bli landets beste sykkelby

Kapasitet på fem tusen

Prosjektlederen forteller at selve festivalområdet er betydelig oppgradert til årets festival.

– Det er bygget om, som en del av Tromsømarkaprosjektet i regi av Park og veg. Rammene er mye bedre nå, og vi har ingen problemer med å ta imot fem tusen besøkende, sier Vedeler.

Sykkelentusiasten forteller at festivalens formål i hovedsak er at folk skal ha det gøy, samt vise at sykkelen er langt mer enn kun et fremkomstmiddel.

– Sykkelen er et sosialt verktøy! Store og små skal kunne utfordre seg motorisk og teknisk på de femten forskjellige postene vi har satt opp. I tillegg har vi laget en quiz, som tar for seg kunnskapsbiten.

LES OGSÅ: Syklet seg til Oslo-tur

Roser samarbeidspartnerne

Vedeler er raus med rosen til arrangementets samarbeidspartnere.

– Tromsø Ski & Sykkel har kjempedyktige mekanikerne og Eide Handel leverer fantastisk god hjemmelaget mat, og så har vi rundt tredve frivillige – flesteparten fra Tromsø Hockey og Tromsø Brass.

De mest populære aktivitetene, er de som er rettet mot barn og unge.

– Pumptracken og hinderløypa er nok de mest populære, men vi har også parallellslalåm med ordentlig utgravd trase og sykkelorientering.

LES OGSÅ: Nå kommer Ketil seg endelig på sykkeltur (pluss)

– Gøy med tandemsykkel

Risten Vikman (10) og Julian Haagensen (10) er blant de mange barna som satt pris på festivaltilbudet. Venneparet prøvde seg for første gang på en tandemsykkel.

– Det var veldig gøy, men også litt vanskelig, sier Risten.

– Man må stoppe samtidig, og det var langt ned til pedalene, tilføyer Julian og ler.

Duoen har allerede prøvd en rekke aktiviteter, deriblant hinderløype og BMX-sykling.

– Vi har nettopp tatt sykkelsertifikatet på skolen, sier fjerdeklassingene entusiastisk i kor, før ferden går videre mot nye aktiviteter.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter