Slik viser Tromsø-politikerne sin støtte etter massakren i Orlando

Flere politikere i Tromsø viser sin støtte til ofrene etter at 50 personer ble skutt og drept på en nattklubb i Orlando.
nyheter

Søndag opplevde USA den verste skytemassakren i nyere amerikansk historie. Omar Mateen (29) åpnet ild mot gjestene på nattklubben Pulse i Orlando Florida, som er et populært utested blant homofile. 50 personer ble drept i massakren og 53 personer er såret.

LES OGSÅ: USA i sorg etter skytemassakre på homoklubb

– Noen mener på alvor det ufattelige

Etter hendelsen har flere profilerte politikere i Tromsø vist sin støtte til ofrene og de etterlatte. På Facebook skriver byrådsleder Kristin Røymo (Ap) at «hatet skal aldre vinne».

– «Noen mener på alvor det ufattelige, at det er galt å kysse, og riktig å drepe. Vi mistet ungdommene våre 22. juli. Vi har Paris Beirut, og Brussel, og i natt var nok et grusomt angrep på toleransen, friheten og menneskeverdet. Vi sørger med dere, alle vår venner i Orlando. Hatet skal aldri vinne, skriver Røymo.

 

Også Venstres Jonas Stein tar til orde for å uttrykke medlidenhet.

– Grusomt å høre om nok et terrorangrep på uskyldige mennesker som nøt sin frihet en lørdags kveld. Varme tanker til alle amerikanere og spesielt til alle LHBT-personer rundt omkring i verden som blir forfulgt og trakassert av religiøse fanatikere på grunn av deres kjærlighet», skriver Stein.

 

LES OGSÅ: Orlando har begynt offentliggjøringen av navn etter massakren

– Det skjærer i hjertet

Gruppeleder i Høyre, Erlend Svardal Bøe, sender tanker til ofrene etter angrepet.

– Hver eneste gang terrorens brutalitet slår til tenker jeg på noe Martin Luther King en gang sa: «The ultimate tragedy is not the oppression and cruelty by the bad people but the silence over that by the good people». Det skjærer i hjertet å se at uskyldige mennesker som elsker hverandre blir utsatt for terror, hat og vold. Det skjærer i hjerte å se at grunnleggende verdier som frihet, mangfold og toleranse blir satt under angrep. Det er forferdelig å være vitner til terrorens brutalitet. Heldigvis skal vi ikke være tause vitner. Mine tanker går til ofrene etter terroren i Orlando, skriver Bøe.