Fjellanger Widerøe vant ankesak mot Hurtigruten

Men får langt fra den erstatningssummen de krevde fra Hurtigruten.

TAPTE: Hurtigruten AS tapte bildetvisten mot Fjellanger Widerøe i Hålogaland lagmannsrett. Foto: Lars Åke Andersen  Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

Det var i fjor at partene, Fjellanger Widerøe AS og Hurtigruten, barket sammen i Nord-Troms tingrett etter at rederiet hadde brukt flyfoto tatt av saksøker.

LES OGSÅ: Krisemøte om havnestriden - her møtes Hurtigruten og kommunen

Krevde 280.000 kroner

I 2010 inngikk de to en avtale om bruk av 94 flyfoto som et prøveprosjekt på et av selskapets skip. Fotografiene ble brukt i en informasjonspakke på flere skjermer ombord i båten, og bildene viste naturfenomener og alle Hurtigrutens anløpssteder. Avtalen mellom dem løp ut i 2010, men Hurtigruten fortsatt å bruke bildene uten at Fjellanger Widerøe ble informert. Selskapet krevde drøye 280.000 kroner, mens Hurtigruten ville kompensere med 10.000 kroner.

LES OGSÅ: Bekymringsmelding tilsa utbredt rutinesvikt om bord på «Lofoten»

Markedsverdi av bildene

Hurtigruten vant tvisten i Nord-Troms tingrett, men vinner ikke fram i ankesaken. Likevel finner ikke lagmannsretten at Fjellanger Widerøes krav på rundt 280.000 kroner er riktig markedsverdi av bildene.

– «For lagmannsretten var det heller ingen annen bevisførsel som i særlig grad gir holdepunkter for hva som er den reelle markedsverdien av aktuell bruk. Fremlagte prislister fra Fjellanger Widerøe og andre tilbydere av bildemateriale gir begrenset veiledning», heter det i dommen.

LES OGSÅ: Ledelsen fikk sjokk da de så tilsynets rapport

Hålogaland lagmannsrett har kommet fram til at Hurtigruten AS må betale Fjellanger Widerøe AS 40.000 kroner. I tillegg må Hurtigruten betale saksomkostninger for nesten 100.000 kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter