26-åringen er fra Lavangen, men er bosatt i Tromsø sammen med samboeren Benedikte Woll, som også var invitert til hagefest sammen med kongen og dronningen denne formiddagen.

– Det er ganske spesielt å være her. Det er jo ikke hverdagskost. Jeg fikk hilse på kongen, og det var veldig stas. Det er en av de tingene man bare får oppleve én gang i livet, sier Rydningen under hagefesten.

– Varmer med kongebesøk

– Jeg ble veldig beæret da jeg fikk invitasjonen, og tenkte at her måtte jeg være kjapp å svare, sier han med et smil.

Samboeren satte også pris på å være i selskap med kongeparet denne lørdagen, til tross for at været ikke var på sitt beste.

– Det er litt kjølig, men det varmer med et kongebesøk, konstaterer hun.

Kompisen Thomas Røkenes kan fortelle at det ikke er første gang han har blitt invitert til kongelige festligheter.

– Jeg fikk hilse på kongen i dag, og da fortalte jeg at jeg var om bord på kongeskipet da det var i Lavangen i 2011. Det er veldig stas å bli invitert hit også, sier han.

Jordnært kongepar

SNAKKET OM VÆRET: Andrine Løvvold (16) (til høyre), Henny Silkoset (15) og Ida Sundsvoll Andreassen (16) fra Tromsø ungdomsråd slo av en prat med kongen. Foto: Ronald Johansen

Flere av gjestene som var invitert til hagefesten var fra Tromsø ungdomsråd. Andrine Løvvold (16), Henny Silkoset (15), Ida Sundsvoll Andreassen (16) og Marthe Dale Larsen (16) fikk gleden av å snakke med både kongen og dronningen.

– Vi snakket med kongen om været her i Tromsø. Han sa at han helst vil oppleve Tromsø slik det egentlig er, og ikke hvordan det ser ut på postkortene. Men han sa også at hvis vi kommer til Oslo, så håpet han at vi ikke tok med oss været, sier jentene fra ungdomsrådet og ler.

– De er veldig jordnære. Jeg har møtt dem ved flere anledninger, og det var hyggelig å se dem igjen, sier Løvvold.

– Jeg hadde håpet det skulle bli som tidligere – at de tar seg tid til å snakke med folk og er som oss vanlige mennesker, uten at det er masse politi og sikkerhetsvakter overalt, legger hun til.

– Tromsø på sitt beste

Ungdomsrådet fra Tromsø fikk også slå av en prat med dronningen, som var kledd i gul regnhatt for anledningen.

– Vi snakket om arbeidet vårt i kommunen og hva som er viktig for oss i ungdomsrådet i Tromsø. Dronningen var veldig hyggelig, og fortalte hvor viktig hun synes arbeidet vi gjør er. Hun var også opptatt av bunadene våre, som hun synes var flotte, sier jentene.

Selv om været ikke sto til forventningen,e er de glade for at kongeparet får med seg alt som skjer i Tromsø denne helgen, med blant annet Midnight Sun Marathon og et yrende folkeliv i sentrum.

– De får se Tromsø på sitt beste, konstaterer jentene i ungdomsrådet.