I dag trer sommerrutene i kraft

Nå må du lære deg bussrutene på nytt igjen.

Nå har sommerrutene tredd i kraft. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

I dag, mandag, gikk bussene over til sommerruter. Dette betyr redusert kapasitet frem til 21. august.

Her finner du byrutene, og her finner du distriktsrutene!

Så mye reduseres

Til sammen reduseres kapasiten med 35 prosent i Tromsø kommune.

- Dette er fordi studenter og arbeidsplasser tar ferie, samtidig som de lovpålagte skolebussene utgår. Det er et mye mindre behov for kollektivtrafikk om sommeren, sier Silje Skog i Troms fylkeskommune.

Tallene fra fjorårets sommer bekrefter dette.

- I juli i fjor tok kun 570.000 mennesker bussen, sammenlignet med 1,2 millioner i for eksempel oktober og november, opplyser Skog.

LES OGSÅ: Snart kan du følge med på hvor bussen er til enhver tid

Flere ruter til høsten

Hun kan for øvrig love et bedre tilbud til høsten når de vanlige rutene er tilbake.

- Rute 33 og 34 vil gå med mye større hyppighet, faktisk med 3-4 minutters mellomrom noen tidspunkter på dagen, opplyser Skog.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter