Tromsømannen Stein Ivar Johnsen (61) har siden 2014 vært alvorlig syk med diagnosen tarmkreft. I mars 2015 ble han operert og ble liggende i sykehussengen i syv måneder. Først i november ble han skrevet ut fra sykehuset.

Jobbet hardt

– Det var i tillegg mange komplikasjoner etter operasjonen. Jeg har jobbet hardt for å komme meg på beina igjen, forteller Johnsen til iTromsø.

Kjent ansikt i Tromsø

Johnsen har tidligere vært et kjent ansikt innen hotell- og restaurantbransjen i Tromsø, hvor han arbeidet i flere tiår. Nå driver han overnattingsstedet Dyrøyhamn gjestehus i Dyrøyhamn, Brøstadbotn.

LES OGSÅ: Vilde (8) klippet av seg håret – nå doneres det bort

Siden han ble lagt inn på sykehuset i mars 2015, har han hatt som mål å delta i bryllupet til sin datter, Silje Wibe. Det var ingen selvfølge at det skulle være mulig, men fredag sto bryllupet i Halmstad på sørvestkysten i Sverige. Og Johnsen gjennomførte sitt store mål, nemlig å følge datteren opp kirkegulvet.

– Enorm glede

– Det var mange tanker som surret rundt i hodet på meg da jeg gikk ned gulvet. For ett år siden var det tvil om at jeg i det hele tatt skulle klare det. Jeg har stått på for å klare det, men det er jo ikke alt du kan styre selv, sier han.

– Det var en lettelse og enorm glede. Det var alt man kan tenke seg. Jeg ble helt varm og utrolig glad, legger han til.

Kreftfri

Johnsen er nå kreftfri, men det er ennå utfordringer knyttet til helsen.

– Jeg går med utlagt tarm. Det er mye å holde styr på. Det var jo min første reise etter sykehusoppholdet, så det var en del spenning knyttet til det. Heldigvis gikk alt bra, sier han.

LES OGSÅ: Etter 13 kreftbehandlinger i løpet av et år, kan Bjørn (26) glede seg til en spesiell cupkveld

– Flyr på en rosa sky

Nå er han tilbake i Norge etter bryllupsfesten, men ser tilbake på helga med et stort smil.

– Det var et helt fantastisk bryllup. Jeg tror jeg flyr på en rosa sky etter dette, sier han.