Regina Alexandrova (H) tar langtidsplanen i forsvar

Det kom sterke reaksjoner fra nord da Regjeringen la fram langtidsplanen for Forsvaret. Stortingspolitiker Regina Alexandrova (H) mener bekymringen er uberettiget.

FEIL FREMSTILT: Regina Alexandrova (H) mener langtidsplanen for Forsvaret har fått unødvendig mye kritikk. Foto: Stian Jakobsen/Folkebladet 

nyheter

– Det er en svart dag for hele Troms. Dette er ikke en omlegging, det er en nedbygging av forsvarsevnen i nord, uttalte Cecilie Myrseth overfor iTromsø da Forsvarets langtidsplan ble lagt fram på fredag.

Dette er Aspaker-vikar på Stortinget, Regina Alexandrova (H), sterkt uenig i.

– Jeg mener informasjonen som har kommet ut gir et skeivt bilde av situasjonen. Inntrykket har vært at forsvarsevnen i nord svekkes, men realiteten er at vi kommer til å øke tilstedeværelsen betraketelig i landsdelen, uttaler Alexandrova overfor iTromsø.

Fyller lagrene igjen

Med dette refererer hun blant annet til antall øvingsdøgn og ammunisjonskapasiteten i Nord-Norge.

– Våre maritime fly, fregatter, korvetter og ubåter vil ha større aktivitet i nord samtidig som vi øker havnekapasiteten på Ramsund. I tillegg vil det bli mer øving og trening for alle forsvarsgrenene. Samtidig skal vi reparere opp alt materiell som ikke fungerer, fylle opp alle lagrene og styrke beredskaslogistikken i nord, slik at vi øker operativiteten og styrker kampkraften, sier Alexandrova.

Saken fortsetter under bildet!

Forsvaret øver i Tromsø høsten 2015. Dette vil Alexandrova ha mer av.  Foto: Ronald Johansen

Ikke ideelt

Hun legger dog til at langtidsplanen ikke er ideell, men at den er nødvendig for å sikre Forsvarets fremtid.

– Dette er ingen optimal løsning for hæren, men det er en nødvendig prioritering for å få mest mulig kampkraft av det materiellet vi har. Vi er nødt til å sikre Forsvaret en økonomisk bærekraft, og med denne planen vil vi få mest forsvar for pengene, uttaler hun.

Avfeier Bardufoss-frykt

Pål B. Nygaard, regionstillitsvalgt i Norges Offisersforbund, uttrykte i forrige uke bekymring for driften på Bardufoss lufthavn. Denne mener Alexandrova er unødvendig.

– Bardufoss står ikke i fare slik jeg ser det. NH90 med ledelse vil overta helikopterområdet på flyplassen og Forsvarets flyskolen vil bestå. Det er naturligvis nok en diskusjon rundt hvem som skal betale for driften av flyplassen Forsvaret eller Avinor, det har det vært i mange år men en nedleggelse av Flyplassen ligger ikke inne i langtidsplan i et 20 års perspektiv, konstaterer Høyre-politikeren.