Brannvesenet advarer mot falske dørselgere

En falsk «dørselger» lot som han var fra brannvesenet og ville ta seg inn i boligen til en kvinne.

VÆR AKTSOM: Brannsjef i Tromsø brann og redning, Øystein Solstad, ber folk være aktsom. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

ADVARER: Tromsø Brann og redning advarer på sine Facebook-sider. Foto: Skjermdump 

nyheter

Tromsø brann og redning publiserte onsdag ettermiddag en advarsel på sin Facebook-side. I innlegget skriver brannvesenet at de fikk tips fra en bekymret sønn, som kunne fortelle at hans mor i 21.30-tiden tirsdag kveld hadde fått besøk på døren.

– Moren (...) hadde fått en mann på døren med skjulte motiver. Han oppga å være fra brannvesenet, men hadde verken uniform eller identifikasjonspapirer på seg som bekreftet dette. Dette var i området Bjerkaker, skriver brannvesenet.

Les også: Advarer mot useriøse steinleggere

Ville inn i huset

Videre opplyser brannvesenet at fokuset til «dørselgeren» hadde vært brannforebygging, men at han hadde hatt en tilnærming og fremtoning som «slettes ikke var tillitvekkende».

– Vedkommende ville gjerne inn i leiligheten og se, men ble ikke sluppet inn – som er helt riktig, skriver Tromsø brann og redning.

De presiserer videre at deres ansatte alltid bærer uniform og kan legitimere seg, og at de heller ikke opererer på den tiden av døgnet.

– Vi vil derfor anbefale publikum som får kontrollører på døren som oppgir å være fra brannvesenet om å få se deres id-papirer. Kan de ikke fremvise det, er det bare å avvise vedkommende, anmoder brannvesenet.

Dette skjedde i fjor sommer: Flere tromsøværinger har fått slike merker på døra

Vær aktsom

Brann- og redningssjef Øystein Solstad forteller til iTromsø at det var politiet som gjorde dem oppmerksom på hendelsen.

– Det er i utgangspunktet en sak for politiet å håndtere dette videre, men vi vil informere og advare folk. Forebyggende avdeling hos oss har i dag prøvd å finne ut mer om saken, forteller Solstad, som ble orientert om saken onsdag morgen.

Han understreker at brannvesenet alltid opptrer uniformert.

– Uansett hva det dreier seg om, så er vi i uniform i jobben, og det skjer aldri at vi er i sivil. Vi har i tillegg ID-kort, samt at vi normalt sett gir beskjed til folk i forveien om at vi kommer. Vi dukker ikke plutselig opp på døren, og vi er heller ikke ute på privatboligbesøk på kveldstid.

Brannvesenet skriver i sitt Facebook-innlegg at de ber publikum på Bjerkaker være særlig aktsom, da det var i dette området mannen opptrådte.

Les også: Joakim (25) gjorde et politi-kupp

Ikke første gang

Brannsjefen sier at det ikke er første gang det har skjedd noe lignende her i byen.

– For en tid siden hadde vi en selger fra et firma som solgte brannalarmanlegg og forskjellig utstyr, og han påsto han var fra Tromsø brann og redning. Men det firmaet har vi hatt et møte med, og det var ikke slik det firmaet ønsket å opptre. Når det gjelder denne episoden, vet vi ikke om det er snakk om en enkeltperson eller et firma, men jeg har ikke fått inntrykk av at det dreier seg om et firma, sier han til iTromsø.