Fylkesordføreren

– Jarle Heitmann er Tromsøs Donald Trump

En bitter personstrid i Arbeiderpartiet har ført til at fylkesordfører Knut Werner Hansen trekker seg fra styret i Tromsø Havn for å unngå styreleder Jarle Heitmann.

LIKE?: Fylkesordfører Knut Werner Hansen (Ap) sammenligner styreleder og Ap-politiker Jarle Heitmann med den kontroversielle presidentkandidaten Donald Trump. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Brian Snyder 

FYLKESORDFØRER: Fylkesordfører Knut Werner Hansen har ikke mye til overs for partikollega Jarle Heitmann.  Foto: Knut Jenssen

nyheter

Det er brann i rosenes leir. Knut Werner Hansen har informert Tromsø kommune om at han trekker seg fra styret i Tromsø Havn av personlige årsaker. Han utdyper de personlige årsakene for iTromsø, og viser til en bitter personstrid internt i Arbeiderpartiet.

Donald Trump

– Årsaken er gammel historie med vedkommende som er valgt som leder, fra et oppløp til stortingsnominasjonen i 2005. Heitmann kom med noen stygge personangrep mot meg personlig på et nominasjonsmøte. Han er en Tromsøs Donald Trump i måten han oppførte seg mot meg, for å bruke et moderne språk. Jeg vet ikke om han har et problem med meg, men jeg har et problem med han, sier Hansen.

Valgt nye medlemmer

Det dårlige forholdet mellom de to gjør det uaktuelt for Hansen å sitte i et styre hvor Heitmann er leder.

– Nå har fylkestinget valgt to nye medlemmer, og det er ingen problem for Tromsø Havn. Hadde vi blitt informert på fylket om at Heitmann ble leder kunne jeg latt være å stille, men det har vært dårlig kommunikasjon. Så nå har jeg formelt trukket meg, og Synnøve Søndergaard skal velges inn istedenfor. Heitmann kan sikkert bli en utmerket leder for Tromsø Havn, men det han har gjort mot meg, gjør at jeg ikke vil sitte der, sier Hansen.

Heitmann har beklaget

Konflikten bunner i en uttalelse Jarle Heitmann kom med om at Troms Ap ikke kunne satse på Hansen som stortingskandidat i 2005 etter partiet gikk på et knusende nederlag i 2001 mens Hansen var toppkandidat. Heitmann er overrasket over at saken nå kommer opp igjen.

– Det er historie, og skjedde for over ti år siden. Jeg har unnskyldt uttalelsene mine, og jeg trodde vi hadde lagt saken bak oss. Jeg har i hvert fall det, sier han.

Bruker ikke en kalori på saken

Heitmann forteller at han beklaget høyt og lavt etter uttalelsen.

– Hansen krevde en offentlig beklagelse og det fikk han i avisa. Det er spesielt at han nå tar det opp over ti år senere, etter jeg har lagt meg fullstendig langflat. Det er beklagelig at han trekker seg fra styret, for han har åpenbart kompetanse, men at han fortsatt dveler ved dette er ikke mitt problem. Jeg bruker ikke en kalori på å tenke på det, sier Heitmann.

– Hva tenker du om at han sammenligner deg med Donald Trump?

– Det får stå for hans egen regning. Hvis det er en likhet mellom meg og Donald Trump, så er det at vi er gift med noen av verdens vakreste kvinner, sier Heitmann.