I dag blir Tromsø lufthavn tom for drivstoff

En ytterste konsekvens av oljetransportstreiken er at flypassasjerer må settes av.

STREIK: Tromsø lufthavn er snart tom for drivstoff, noe som kan føre til at passasjerer må settes av dersom det ikke blir enighet snart. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

nyheter

FLYPLASSEN: 21 Parat-medlemmer ble lørdag morgen tatt ut i streik etter brudd i meglingen om oljetransportavtalen.

Av de 21 er fire ansatte i Flytanking AS i Tromsø berørt.

– I løpet av søndag ettermiddag, eller i beste fall mandag morgen, går vi tom for drivstoff i Tromsø, sier Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe.

Må endre rutiner

Dette betyr at flyene som går til og fra Tromsø lufthavn må tanke andre plasser.

– Vanligvis flyr vi ikke med mer drivstoff enn vi må, men nå må vi tanke på for eksempel de mindre lufthavnene i Finnmark. Dermed må vi fly med mer vekt, sier Brandvoll.

Hvis været blir dårlig, vil det kunne få konsekvenser.

– Blir det dårlig i vær i Finnmark, vil en ytterste konsekvens av streiken være at vi må sette av passasjerer, forklarer Brandvoll.

LES OGSÅ: Går mot storstreik på norske flyplasser

Bilene er fylt opp

Enn så lenge vil ikke flypassasjerene merke noe til streiken.

– Vi vet jo ikke hvor lenge streiken varer. Bilene med drivstoff ble fylt opp da streiken begynte, men etter hvert som de tømmes, vil de ikke bli fylt opp igjen, og da må vi se på endring av rutinene. Vi får tak i drivstoff, men nå må flyene som drar fra Tromsø sørge for å ha nok drivstoff til begge veier, i stedet for kun den ene veien slik vi bruker, sier hun.

LES OGSÅ: Fare for streik i kjøttindustrien

Nesten all flytrafikk til Finnmark går gjennom Tromsø som knutepunkt, noe som kan få konsekvenser for Widerøe.

– Vi håper det blir enighet snart, sier Brandvoll.

Fra tirsdag vil ytterligere ansatte bli tatt ut i streik dersom det ikke blir enighet.

– Da vil det kun være én ansatt på jobb i Tromsø, og han kan ikke gå døgnet rundt på vakt. Da vil det bli problemer for oss, sa driftssjef Svein-Idar Henriksen ved Tromsø lufthavn til iTromsø lørdag formiddag.

Mandag morgen opplyste informasjonssjef Catharina Solli til NRK at selskapet fremdeles har nok drivstoff. De fyller også opp flyene på de andre lufthavnene de flyr til, legger hun til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter