SENTRUM: I midten av april delte Dag Johan Høybakk, administrerende direktør for Radisson Blu Hotel Tromsø, en lengre status på Facebook hvor han åpent fortalte om sykdommen.

Åpen

– Etter mye undersøkelser har legene kommet til at jeg har fått en tilstand de definerer som «forstadie til kreft» og at selve bukspyttkjertelen allerede er sterkt misdannet og fungerer heller ikke lenger slik den skal. For å unngå at utviklingen fører til «full» kreft og spredning må det meste av bukspyttkjertelen fjernes og nye forbindelse til organene som bukspyttkjertelen opererer sammen med etableres. Dette er en meget stor og krevende operasjon som krever mange timer på operasjonsbordet, skrev han på Facebook.

LES OGSÅ: "Bidrar med gratis hotell og middag for å få flere på helsesjekk".

Siden den gang har han holdt sine følgere oppdatert på hvordan operasjonen og sykehusoppholdet gikk.

– Legene sier at operasjonen med fjerning av bukspyttkjertel og diverse rundt har gått veldig bra. Nå er kampen med å komme seg på beina og ta fatt på rehabilitering som gjelder. Det får ta den tid det tar, skrev han i slutten av april.

Tilbake på jobb

Tidlig i mai røpet Høybakk at han hadde som mål å være tilbake i direktørstolen på Radisson Blu Hotel Tromsø før juli måned. Mandag nådde han målsettingen.

LES OGSÅ: "Nå tar Radisson tilbake dette nostalgiske navnet".

– Da var jeg endelig på jobb igjen som adm. direktør på Radisson Blu Hotel Tromsø etter cirka 10 ukers sykefravær, skriver han på Facebook.

iTromsø har vært i kontakt med Høybakk, men han ønsker ikke å stille til intervju. Han har samtykket i at Facebook-statusene hans kan brukes i artikkelen.