Da Marcus så denne hvalen, fikk han sjokk

Marcus Åhlund fikk seg litt av en overraskelse da han så denne hvalen utenfor Kvaløya.

MYE AKTIVITET: På Facebook-gruppen «Hvaler i nord» har flere publisert bilder av blant annet grindhval. Ifølge Åhlund er dette en hval de ser i Tromsø hver sommer. Foto: Marcus Åhlund, Explore the Arctic 

nyheter

Åhlund er innehaver av selskapet «Explore the Arctic» og tilbringer flere timer daglig til sjøs med turister. Søndag var det duket for nok en dag på arbeid, men den skulle vise seg å bli litt annerledes.

LES OGSÅ: Hvalene kom så nært at du kunne kjenne sildeånden

Hvithval

– Jeg trodde først ikke det jeg så, men da jeg kom nærmere, fikk jeg se at det faktisk var en hvithval. Det var heftig, sier Åhlund.

Ifølge ham er hvithvalen, som også kalles beluga eller hvitfisk, et uvanlig syn utenfor Kvaløya.

– På Svalbard ser man mye til dem, men ikke her. Jeg snakket med noen fiskere etter å ha sett den. De sa at det var ti år siden sist de hadde sett en hvithval her i område, sier han.

LES OGSÅ: Dette er Tromsøs 10 beste fiskeplasser

Mye aktivitet

På Facebook-gruppen «Hvaler i nord» har flere har den siste tiden meldt om stor hvalaktivitet utenfor Kvaløya. Dette gjelder blant annet grindhval og spekkhoggere.

– Grindhval ser vi hver sommer, men det har vært veldig mye den siste tiden. Spekkhoggere ser vi også av og til om sommeren, men normalt holder de til ved Lofoten om sommeren, sier han.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter