Star Tour: Tromsøværinger trenger ikke å bekymre seg

Søndag går første direkterute fra Tromsø til Tyrkia. Star Tour beroliger bekymrede reisende.

FERIE: Flere tromsøværinger har lagt ferieturen til Tyrkia. Til tross for terrorangrepet i Istanbul tirsdag, mener Mathias Bergendahl, nordisk informasjonssjef for Star Tour, at reisende ikke bør bekymre seg. 

nyheter

Minst 36 mennesker ble drept og 140 skadd da tre personer åpnet ild på Atatürk flyplass i Istanbul tirsdag kveld. Urolighetene i landet har blant annet ført til betraktelig nedgang i nordmenn som velger Tyrkia som reisemål.

Direkterute fra Tromsø

I en artikkel fra mars skriver NRK at omkring 300.000 pakketurister har reist fra Norge til Tyrkia årlig de siste årene. I 2016 er det ventet at kun 100.000 vil velge dette landet som reisemål.

Søndag går første direkterute fra Tromsø til Antalya, som er en av feriefavorittene i Tyrkia. Reiseoperatøren Star Tour forteller at de som skal reise ikke har grunn til å bekymre seg.

– Vårt reiseprogram endrer seg ikke. Vi har direkte kontakt med UD, og vi flyr heller ikke via Istanbul, men direkte til reisemålene som for eksempel Antalya. På de reisemålene er det ingenting som har skjedd, og det er rolig der, sier Mathias Bergendahl, nordisk informasjonssjef for Star Tour.

– Trenger ikke bekymre seg

Foreløpig er det ingen som har henvendt seg til dem med et ønske om å avlyse ferien. Selgerleder i Ticket Tromsø, Carina Sørensen, forteller at heller ikke de har fått noen tilbakemeldinger angående dette fra de reisende.

– De vanligste spørsmålene vi får er om det blir noe av reisen, hva som er regler for ombooking og hvordan situasjonen er på de aktuelle reisemålene, sier Bergendahl.

– Folk trenger ikke bekymre seg og må gjøre som vanlig. På turiststedene er det rolig, legger han til.