Hit reiser Tromsø-folk

Flere velger aktive ferier og utradisjonelle reisemål.
nyheter

- Vi higer etter påfyll slik at vi har noen gode minner som gir energi når vinterdagene blir lange, sier Marion Rochmann ferieansvarlig i Berg-Hansen Nord-Norge. Hun tror en travlere hverdag enn før gjør at vi har mer behov for å flykte vekk fra stresset når ferien kommer.

Ifølge henne er kombinasjonen i dagens ferier en sammensmelting av avkobling og samvær med de man ikke får nok tid med hjemme

- Vi har bedre råd og ønsker mer komfort og større opplevelser. Charternyheten fra Tromsø til Mallorca sommer 2017 har slått an. Ellers er direktefly fra Tromsø de mest populære. I fellesferien er det kun spredte plasser fra Tromsø, men om man er fleksibel har vi flere muligheter for «etternølere», skriver reisebyrået i en pressemelding.

- Vi lager en god del pakker med rutefly og hoteller. Ikke bare storby, men også typiske syden-reisemål. Vi tror kundene setter pris på denne fleksibiliteten med å kunne velge antall dager.

LES OGSÅ: Drivstoffstreiken er avsluttet

Mer cruise

Hun kan også fortelle at de merker at cruise er på full fart inn.

- Hele «storfamilier» velger ofte dette når de skal feriere sammen. Det kan være en rimelig løsning, og da gjerne kombinert med en natt eller to i avreise- eller ankomstbyen, sier Rochmann.

Rochmann forteller at den nye trenden er mat- og vinopplevelser, cruise, treningsferier og større gruppereiser. Hun mener at man i dagens miljø med sosiale medier har tilgang til mer inspirasjon og et større behov for å dele sine opplevelser.

LES OGSÅ: Airbus på testtur i Tromsø

Utradisjonelle og eksotiske

Det skal være det som er "in" nå: Utradisjonelle og eksotiske ferier.

- Folk ønsker å være utradisjonelle, eksotiske, aktive og samtidig være sammen med hele familien. I dag er vi mer opptatt av å kunne oppleve kultur og relatere til det man har lest og sett på TV, forteller hun, og fortsetter:

- Reiser knyttes til historie og hendelser. Det kan være vanskelig selv å sy sammen en reise som passer for alle, forteller Rochmann og legger til at myten om at reisebyråene er dyrere enn nettbyråenes priser og at reisebyråene vil forsvinne ikke stemmer.

- Det er de samme servicegebyrene og en reiserådgiver vil hjelpe deg med bedre sikkerhet, tidsplanlegging og sy sammen den reisen du ønsker, sier Rochmann.