Etter ni år som kommunikasjonssjef i Troms Kraft, begynner en ny epoke for Fangel, som fikk den første av totalt fire nye stillinger i kommunikasjonsteamet i Norges sjømatråd.

– Norges sjømatråd er meget fornøyd med å få Lena med på laget som skal forsvare den norske sjømaten i Norge og ute i verden. Lena har lang erfaring som journalist og kommunikasjonssjef og vil med sin kompetanse styrke teamet i kommunikasjonsavdelingen, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd i en pressemelding.

– Bryr meg ikke om titler

Når Fangel tiltrer stillingen 1. oktober, vil hun ha vært nesten ti år i Troms Kraft.

– Jeg startet 1. april 2007, så da vil jeg ha vært der i 9,5 år på dagen. Det er så klart trist å slutte. Troms Kraft har vært en fantastisk arbeidsplass og jeg forlater 400 utrolig gode kolleger. Det har vært et veldig godt arbeidsmiljø og en fantastisk reise med TK, sier Fangel til iTromsø og utdyper.

– Det har vært utrolig lærerikt, men til tider også utrolig krevende. Jeg har opplevd en del ting få andre opplever i arbeidslivet med de hendelsene vi har hatt i TK.

– Hvordan blir det å gå fra en sjef- til en rådgiverstilling?

– Jeg er mer opptatt av innhold i en jobb enn titler. Jeg ser fram til å bli en del av et stort fagmiljø i et team som jobber med kommunikasjon, beredskap, markedsføring og markedsanalyse, også internasjonalt. Jeg er en fagnerd, så blir spennende, rett og slett. Jeg går ydmykt inn i rådgiverstillingen og er mer opptatt av oppgavene og faget, enn av selve navnet på stillingen.

20 år

Fangel som har arbeidet i både iTromsø og Nordlys, tok sin utdanning i media og kommunikasjon i Edinburgh i Skottland 1994–1997.

Helt siden da har hun vært nysgjerrig på sjømatrådet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i sjømatrådet. Da jeg studerte i Skottland skrev jeg en oppgave i markedsføringsfaget der jeg brukte sjømatrådet som case og det er jo 20 år siden nå. For 11 år siden fikk jeg et stipend fra sjømatrådet, der jeg reiste til Paris og skrev mange reportasjer om hvordan de jobbet i Frankrike, så interessen for sjømatrådet har alltid vært der, sier Fangel.

– Jeg gleder meg til å bli en del av sjømatrådets kommunikasjonsteam. Arbeidet med å fremme norsk sjømat er viktig på mange nivåer. Næringen betyr enormt mye for Norge, både i form av sysselsetting og verdiskaping, som kulturbærer og som viktig kilde til sunn og god mat, sier Fangel.

84 søkere

Tilsettingsprosessen er ikke avsluttet, men med tilsettingen av Lena Glosemeyer Fangel er den første stillingen besatt. Det har vært stor interesse for de fire stillingene ifølge Hanssen.

– Norges sjømatråd mottok 84 søknader til de fire stillingene som kommunikasjonsrådgiver og det er mange gode søkere på søkerlista. Med tilsettingen av Lena er ikke prosessen avsluttet. Vi skal snakke med flere søkere etter sommerferien, sier Hanssen.

Ifølge Hanssen kan så mange som tre stillinger bli besatt før ferien.

– Vi er i en god prosess nå med de tre første, men vi blir ikke helt ferdig før ferien, så den siste stillingen blir ikke besatt før i august. Det er en kabal som må gå opp og vi kommer ikke helt i mål før ferien, sier Hanssen.

Han er ikke overrasket over den enorme interessen.

– Å jobbe med kommunikasjon i sjømatrådet er en krevende jobb med store utfordringer, så vi er glad vi har fått mange erfarne og kvalifiserte søkere. Sjømatnæringer er attraktiv og det viser seg at folk er villig til å flytte på seg for en attraktiv jobb, sier han.

Overvekten av søkere er fra Nord-Norge, men blant de 84 søkerne, er det folk fra hele landet, også fra utlandet.

– Vi har søkere fra hele landet, med en overvekt av søkere fra Nord-Norge, ikke kun i Tromsø. Det er også søkere som er født og oppvokst utenfor Norge, men også søkere fra Norge, som i dag jobber i internasjonalt.