Ingrid Thunem forteller om vanskelig tid før NM: – Det har vært utfordrende

Ingrid Thunem har gjort rent bord i NM i svømming, men alt er likevel ikke rosenrødt for den meritterte svømmeren.

TØFT: Ingrid Thunem har ikke helt klart å legge bort at det ikke blir Paralympics, men leverte strålende under NM i Kristiansand denne helga. Her med en av av helgens medaljer rundt halsen.FOTO: Richard Hoe Skog, Tromsø Svømmeklubb 

SNART KLAR FOR RIO: Adam Ismael Wenham brukte NM som treningsstevne før han skal til Paralympics i Rio.  Foto: Richard Hoe Skog, Tromsø Svømmeklubb

PERSET: Malene Fjellstad (t.v) og Cecilie Klingenberg slo til med nye personlige rekorder under NM  Foto: Richard Hoe Skog, Tromsø Svømmeklubb

nyheter

Ingrid Thunem har slått nye verdensrekorder i alle øvelser denne helga i klassen for funksjonshemmede, og har vist en form uten sidestykke. Likevel har det ikke vært en lett tid før NM i Kristiansand for den meritterte svømmeren fra Tromsø.

LES OGSÅ: Satte to verdensrekorder i samme løp

– Det har vært utfordrende å motivere seg for NM, sier Thunem til iTromsø.

– Har tenkt en del på det

For Thunem måtte gi slipp på Rio-drømmen i juni etter at det ikke var medisinsk forsvarlig å sende henne til Paralympics. Sportslig sett hadde hun uten tvil vært uttatt, da hun har alle 24 verdensrekordene i sin klasse og ble i helga kåret til den beste svømmeren for funksjonshemmede.

LES OGSÅ: Står over Paralympics

– Jeg tenkte en del på det før NM, men jeg føler jeg har bevist for meg selv og resten av Norge at jeg er en av de beste i verden. Etter at det ikke ble noe Paralympics, førte til at at jeg gikk tilbake til det jeg liker å trene best, som butterfly og rygg, forteller 26-åringen, som er usikker om hun blir å satse på Paralympics i 2020.

– Det er jo i Tokyo, så vi får se om det er bedre for meg. Uansett ser jeg fram mot EM i 2018.

Irritert

Nå har det blitt så mange verdensrekorder at Thunem blir litt irritert hver gang hun ikke oppnår en ny.

LES OGSÅ: Overlegent EM-gull for Thunem

– I EM så gjorde jeg en bra 50 meter butterfly, og tok gull og André (Eide, svømmetrener) var veldig fornøyd. Men jeg var sur, fordi jeg ikke tok en ny verdensrekord, sier Thunem med et smil.

Nå venter ferie i Paris for gullgrossisten.

– Det gjør jeg fordi ikke skal tenke så mye på Paralympics, også blir det godt å tenke på andre ting, sier Thunem.

– En strålende helg

Tromsø Svømmeklubb hadde ytterligere tre svømmere med seg til NM: Cecilie Klingenberg, Malene Fjellstad og Adam Ismael Wenham.

TSK-trener, Richard Hoe Skog, hadde dette å si om hver enkelt utøver.

Malene Fjellstad har slått personlige rekorder gjennom hele helga, og klarte også å nå finalen i 200 meter rygg. Der endte det med 8. plass i finalen.

– Det er ikke mange som når en finale i løpet av NM-helga, så det er en veldig sterk prestasjon. Fint løp og er veldig fornøyd med det hun har prestert i NM-helga som helhet, sier Hoe Skog.

Adam Ismael Wenham har brukt NM som en solid treningsstevne før Paralympics i september, men har levert fine resultater. I dag svømte han inn til gull på 50 meter fri, og ble kåret til NMs tredje beste svømmer for funksjonshemmede.

– Han har prestert veldig godt med tanke på den treningsperioden han er i, så det ser lovende ut, sier Hoe Skog.

Cecilie Klingenberg har vært småsyk gjennom stevnet.

– Det har vært litt stang ut for hennes del, men hun klarte årsbeste på 200 meter rygg og avsluttet NM med stil, sier Hoe Skog.