Mathallen-sjef lager middag til toppsyklister

Gunnar Jensen disket søndag opp med laks til franske toppsyklister i Frankrike.

LAKSEKOKK: Gunnar Jensen fra Mathallen dro til Frankrike for å lage laksemiddag til et syklistlag.  Foto: Andreas Ingebrigtsen, Norges Sjømatråd

nyheter

Under Arctic Race of Norway i fjor vant den franske syklisten Jean-Marc Bideau på laget Fortuneo-Vital Concept 500 kilo med laks. Deler av denne laksen skulle søndag settes til livs av syklisten, lagkameratene og støtteapparatet i byen Valloire, der Bideau er på treningsleir.

Lokal kokk

Og det var ingen ringere enn Mathallens kjøkkensjef Gunnar Jensen som fikk i oppdrag å tilberede laksemåltidet.

– Jeg synes det er veldig artig at en kokk fra Norge kommer hit og lager middag for oss. Det er flott at vi kan ha en stor laksemiddag med nordmenn, det er jo et flott produkt av god kvalitet, sier Bideau i en pressemelding fra Norges sjømatråd.

Det var Salaks fra Salangen og Polar Quality som leverte fiskepremien.

I FRANKRIKE: Gunnar Jensen fra Mathallen lager laksemiddag til proffsyklister i Frankrike.  Foto: Andreas Ingebrigtsen, Norges Sjømatråd

 

Jensen forteller at det var Norges sjømatråd som spurte om han kunne tenke seg å ta oppdraget.

– Jeg har fått cirka 20 kilo med fersk og med røkt laks som jeg skal tilberede, forteller Jensen på telefon fra Frankrike søndag ettermiddag.

Vise fram norsk laks

Middagsgjestene består, i tillegg til sykkellaget og deres støtteapparat, av fiskeimportører, en familie som driver med fiskeproduksjon, folk fra sjømatrådet samt franske journalister. Det blir med andre ord god anledning til å reklamere for den norske laksen til de i overkant av 30 gjestene.

– Jeg kommer til å lage fire lakseretter for å vise fram bruksområdet til laks, forteller Jensen.

– Vi starter med en røykalaksrett, så skal vi over til en asiatisk variant før vi serverer signaturretten til Mathallen: lettrøkt laks med norsk tilbehør. Til slutt blir det stekt laks med frisk potetsalat og en klassisk, fransk smørsaus.

Nytt kjøkken

Da iTromsø snakka med Jensen var han allerede i sving i restauranten som han og følget har fått ta over for anledningen.

LÅNEKJØKKEN: Gunnar Jensen fikk låne et kjøkken til å lage laksemiddagen.  Foto: Andreas Ingebrigtsen, Norges Sjømatråd

 

– For meg er det kjempeartig å bli forespurt. Det er artig å reise til nye steder og nye kjøkken for å lage mat, mener Jensen.

Og muligens plukker også Jensen med seg noen gode tips og triks fra kjøkkenet i Valloire.

– Det er veldig klassisk, frank mat her. Det er veldig annerledes enn det vi gjør på Mathallen, men det er utrolig godt, sier han.