Han er en av Norges mest populære mannlige bloggere

Mandag var han den femte mest leste mannlige bloggeren i Norge, tirsdag var han mer lest enn Hans Erik Dyvik Husby – nå skal «Fjellfinn» ekspandere «fjotte»-prosjektet sitt.
nyheter

LAKSVATN/TROMSØ: Etter at Morten Wøhni Helberg tok «Fjellfinn»-tatoveringen sin, startet også bloggen med samme navn. Der hadde han ingen ambisjoner om å ta opp store samfunnsspørsmål eller diskutere mote, men heller å koble av med humor og uhøytidelig fjas.

– Jeg skriver fordi jeg har en alvorlig jobb. Det fungerer veldig bra å tømme ut litt ved å gjøre noe totalt useriøst, sier Helberg, som har blogget i halvannet år nå.

Les bloggen her!

Utvider «bedriften»

Selv forteller humorskribenten at han ikke orker tanken på at ting på noen måte skal bli profesjonelt med bloggen. Likevel tester han i disse dager ut ekspanderingsmuligheten for merkevaren «Fjellfinn».

– En kamerat av meg driver i disse dager å fikser både Instagram- og Twitter-konto til meg. Det er jo veldig morsomt at folk liker det jeg skriver, og det er veldig viktig for meg at det forblir vas og tøv fra min side. Her om dagen skrev jeg et innlegg med en alvorlig tittel, men det var det absolutt ikke, sier Helberg, som opplever at innleggene har rundt 1.000 unike lesere.

Og det er akkurat den populariteten som gjør at bloggeren nå ligger som en av de mest leste mannlige bloggerne i landet. Det er riktignok enda en lang vei å gå før man tar igjen damene, men ...

– De skal være forsiktige. Med den utviklingen jeg har nå tar jeg de nok igjen om omtrent 70 år, sier Helberg.

Tok igjen Hank von Helvete

Mandag var nemlig Helberg den femte mest leste mannlige bloggeren i Norge. Tirsdag gikk han derimot ned til en trettendeplass, men foran eks-Turboneger-vokalist Hans Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete.

– Det er veldig morsomt å følge utviklingen, selv om det ikke akkurat er det jeg bryr meg mest om.

Helberg forteller at det kan gå lang tid mellom innleggene hans, men at den siste oppmerksomheten har gjort skrivegleden større.

– Blir det mer nå er det bare morsomt.