Øker omsetningen år etter år: – Viser at vi gjør noe riktig

Brødrene Johannessen fortsetter suksessen.

ØKER: Finn Johannessen hos Brødrene Johannessen AS har all grunn til å være fornøyd. Både i fjor og i år hadde de en økning i omsetningen. Foto: Linn Blomkvist 

nyheter

Klesbutikken Brødrene Johannessen er en av de lokale bedriftene i Tromsø som virkelig har blitt en del av bybildet. Bedriften, som ble etablert i 1949, øker omsetningen år etter år.

8,9 prosent økning

I fjor omsatte de for 8.218.000 kroner fra januar til og med mai, noe som var en økning på 5,9 prosent fra året før. På samme tidsrom i år har de omsatt for 8.951.000 kroner, noe som er en økning på 8,9 prosent fra i fjor. Innehaver Finn Johannessen har all grunn til å smile.

– Det går jevnt og trutt den rette veien. Det viser at vi gjør noe rett, sier han.

LES OGSÅ: Feiret Skansen med lek og byvandring

Nordbyen lever

Butikken ligger ikke akkurat i smørøyet. Men det har ikke gitt utslag på salget, hevder innehaveren.

– Noen mener vi har en skjult plassering, men vi har jo ikke det. Vi vil aldri få svar på hvordan det ville vært om vi lå en annet sted, så det orker vi ikke tenke på, sier Johannessen.

Han mener de har klart å finne oppskriften på å lykkes.

– Vi har de riktige produktene, de riktige folkene, samt en systue med flinke folk. Vi har funnet ut at vi må strekke oss litt lengre enn andre, og det har blitt en suksess.

LES OGSÅ: Stor interesse for fremtidens by

Suksesshistorie

Det var Finns far Fridjof og onkel Harald Johannessen som startet bedriften i 1949.

– Vennene deres trodde jo at de var gal. Skippergata på den tiden var jo på landet. Men da brua kom, økte det på og det ble mer trafikk i nordbyen. Etter det har det bygget seg opp stein for stein. Men det har vært lange dager og mye jobb. Man kan ikke tro at man kan kose seg og slappe av når man driver butikk – da må man finne på noe annet, forteller Johannessen.

Han trives godt i nordbyen, og har ingen planer om å flytte.

– Ikke i min tid i alle fall, sier han.

Nedleggelser og etableringer

Butikker kommer og går i Tromsø, slik som i andre byer. Det merker Johannessen.

– Jeg har fått en del spørsmål om at Høyer skal etablere seg her. Vi må bare gjøre det vi kan godt nok. Gjør man en god nok jobb, kommer kundene igjen. Da klarer man seg, sier han.