Ønsker pokémontrenere velkommen til kirkegård

Kirkevergen håper så mange som mulig stikker innom «Pokégymen» på Tromsdalen gravlund.

POKÉMON: Mobilspillet «Pokémon Go» har spredt seg voldsomt i Tromsø. På Tromsdalen gravlund finner man en såkalt «Pokégym». 

nyheter

Ved inngangen til Tromsdalen gravlund like ved Mandelasletta, står det nemlig en såkalt «Pokégym» – et sted «Pokémon Go»- spillere kjemper om å kontrollere. For å gjøre dette må de fysisk til «Pokégymen», i dette tilfellet fysisk til gravlunden.

Nils-Harald Opsahl, kirkeverge i Tromsø Kirkelige Fellesråd, er strålende fornøyd med at det har kommet en «Pokégym» på gravlunden.

– Dette var hyggelig. Det er bra at så mange som mulig besøker gravlunden, enter de er Pokémon-trenere eller ikke, forteller kirkevergen.

LES OGSÅ: Pokémon Go-spillere ødelegger Tromsømarka

Kulturstykke

I andre deler av Norge har flere reagert på at folk bruker appen på kirkegården, men ikke Opsahl.

– Greit nok at det ligger folk på kirkegården, men gravlunder er også kulturstykker som vi har i byen. At folk kommer hit ser jeg på som bare positivt. Det er bra med litt aktivitet på gravlunden, sier Opsahl.

For de har tidligere hatt annen aktivitet på gravlundene.

– Vi hadde tidligere en greie om at man fikk én krone for hver brukte gravlykt man leverte til oss. Vi måtte da ut med rundt tusen kroner, sier Opsahl.

LES OGSÅ: Fant pokémon på Tromsdalstinden

– Vis respekt

Likevel trekker han fram at pokémontrenerne som besøker gravlunden må oppføre seg med måte.

– De som skal ferdes på gravlunden må vise respekt for hva som er der, og de andre som bruker gravlunden. Vi ønsker ikke at de skal hoppe rundt på blomster, rive ned gravstøtter, og lignende. Så lenge de oppfører seg alminnelig, så er de hjertelig velkommen til gravlunden, sier kirkevergen.