Marta (24) fra Tromsø gir innspill til Støre

Som trainee for Arbeiderpartiet på Stortinget har Marta Hofsøy (24) en litt spesiell sommerjobb i år.

TRAINEE: Marta Hofsøy har sommerjobb på Stortinget. Neste uke skal hun hjelpe Jonas Gahr Støre med talen som han skal holde på Utøya. Foto: Privat 

LØVEBAKKEN: Marta Hofsøy er her avbildet utenfor sin arbeidsplass i sommer, Stortinget. Foto: Privat 

nyheter

– Jeg har vært på Stortinget i seks uker nå og skal enda jobbe i to uker til. Det er en artig jobb med varierte arbeidsdager og jeg har lært mye, forteller Marta Hofsøy.

Hun jobber med å få Arbeiderpartiets budskap ut til folk.

– Vi bruker sosiale medier flittig til å nå folk på tradisjonelle medier. Det er en god måte å nå ut med budskapet vårt, og jeg har jobbet en del med innholdsproduksjon til Aps Facebook-sider. Jeg er spesielt fornøyd med en video som jeg laget med Jonas Gahr Støre. Den har nå fått nesten 100.000 visninger.

Les også: Feiret den nye styringsmodell med en selfie

Medievakt

Marta Hofsøy har også hatt ansvaret for å lese avisene for Støre og resten av Aps stortingsgruppe.

– Jeg har hatt medievakter. Da må man stå opp tidlig og lese gjennom alle nasjonale avisene om morgenen og skrive medierapport over hva Arbeiderpartiet må svare på. I tillegg er det valgkamp neste år, og jeg jobber fram mot det.

Les også: Ap-leder krever beklagelse etter Trump-utspill

Taleskriver

I neste uke har AUF sin årlige sommerleir på Utøya. Der er ett av høydepunktene partilederens tale. I år får han innspill fra nord.

– Jeg skal hjelpe Jonas med talen, finne budskap og saker som han kan løfte fram, men mesteparten av talen skriver han selv, sier Hofsøy som også stiller til valg til AUF sitt sentralstyre.

I august kommer Hofsøy tilbake til Tromsø hvor hun sitter i kommunestyret for Arbeiderpartiet og er fraksjonsleder for helse og omsorg. Hun skal også begynne å studere juss på UiT etter å ha vært heltidspolitiker de siste årene.