Synne (20) flytter til Florida for å lære bort norsk kultur

Tromsø-jenta Synne Eriksen Østerås (20) skal representere Norge i Florida det neste året.

TIL FLORIDA: Synne Eriksen Østerås (20) skal representere Norge i Florida det neste året. Hun ble blant annet fortalt at hennes nordnorske opphav var et stort pluss. Foto: Privat 

nyheter

SENTRUM: Det var 20-åringens reiselyst som fikk henne til å søke på jobb hos Walt Disney World i Florida.

– Jeg er glad i å reise, og har alltid tenkt at jeg må finne meg en jobb der jeg kan kombinere det. Så da havnet jeg på Disney Worlds nettsider, og så muligheten. Jeg søkte og tenkte ikke mer over det før de kontaktet meg, forteller hun.

Les også: Denne tromsømannen kapret helt ny toppjobb

Ett år i Orlando

I november flytter hun til Orlando for å representere Norge i «Epcot World Showcase», som er en park hvor flere forskjellige land er representert. I «Norway Pavilion» skal hun selge norsk mat, godteri, norske klær og andre ting.

– Jeg gleder meg veldig, spesielt til å bo i det varme klimaet, men også til å bli bedre i engelsk, forklarer Østerås.

Fascinert av Nord-Norge

20-åringen har vokst opp i Kroken, og fikk vite under intervjuet med Disney at hennes nordnorske opphav var et stort pluss.

– De fortalte at de syntes det var spennende at jeg har vokst opp med fjellene og midnattssola. De hadde også hørt at vi er veldig overtroisk her oppe i nord. De mente jeg hadde opplevd det de prøver å representere Norge med, forteller hun.

Østerås gleder seg til å fortelle amerikanerne om Norge.

– Jeg er glad i å fortelle folk om Norge. Det er få som faktisk tror på at vi har midnattssol og sånt her.

Les også: Her gjør Julian (20) noe ingen i Tromsø har gjort tidligere

Vil jobbe med reiseliv

20-åringen håper jobben kan fungere som et springbrett ut i arbeidslivet.

– Det er en av mange drømmejobber. Jeg tror dette blir det perfekte springbrettet til den jobben jeg vil havne i: å jobbe med barn på cruise. Ettersom Disney har et eget cruise, er det jo bare bra å ha dem på CV-en allerede. Disney i seg selv er vel et pluss uansett hvilken jobb jeg skal søke etter hvert.