Tyske Vanessa (25) fikk jobb gjennom bloggen sin

Vanessa Brune (25) flyttet til Tromsø i 2014 for å studere og blogge. Nå har hun fått seg jobb, bolig og samboer i byen og vil hjelpe andre å følge i hennes fotspor.

TRIVES: Vanessa Brune (25) har funnet seg jobb, boplass og kjæreste i Tromsø.  Foto: Trond Tomassen

ÆRLIG: Vanessa Brune forsøker å gi et ærlig bilde av Tromsø som by gjennom bloggen sin.  Foto: Trond Tomassen

FIKK JOBB: Etter å ha blogget i litt over et år fikk Vanessa Brune seg jobb i Biotec Pharmacon, som holder til i forskningsparken.  Foto: Trond Tomassen

KJÆRESTER: Vanessa Brune (25) møtte samboeren sin Simon Pavall (27) mens hun tok master. Her er de avbildet sammen under avslutningen på studiet. Foto: Privat 

nyheter

Vanessa Brune hadde aldri vært i Tromsø før hun besøkte byen i 2013, men ett år senere hadde hun flyttet hit.

– Jeg har alltid interessert meg for Arktis og bestemte meg i 2013 for å besøke Tromsø i forbindelse med masteroppgaven min i urfolksstudier. Da jeg kom hit, syntes jeg det var så fint at jeg så meg nødt til å flytte hit og fullføre studiene her istedenfor, forteller Brune.

Les også: Synne (20) flytter til Florida for å lære bort norsk kultur

Hjelper tilflyttere

Nå snakker hun flytende norsk, men blogger på engelsk på snowintromso.com, hvor hun gir råd til dem som vurderer å flytte til Tromsø.

– Jeg startet bloggen da jeg besøkte byen i 2013, men den endret navn til «Snow in Tromsø» da jeg flyttet hit. Her prøver jeg å gi folk som ikke har vært her før et innblikk i hvordan det faktisk er å bo i byen. Det er ikke nordlys her hele dagen, så jeg forsøker å gi folk et realistisk bilde av Tromsø, sier Brune, som nå har fått jobb gjennom bloggen sin.

– Jeg fikk først en deltidsstilling som konsulent for digital markedsføring i Biotec Pharmacon, men går nå over i en fast stilling fra høsten av. I jobben driver jeg mye med blogging og sosiale medier, så da var bloggen min utslagsgivende for at jeg fikk jobben.

Les også: Her gjør Julian (20) noe ingen i Tromsø har gjort tidligere

Får mange forespørsler

Selv om det er mange turister som leser bloggen hennes, er det potensielle tilflyttere som fatter størst interesse.

– Jeg får veldig mange forespørsler fra utlendinger som ønsker å flytte hit, som oftest studenter. De lurer på mye forskjellig, men veldig mange spør om muligheter for bolig. Da må jeg bare være ærlig å si at det er vanskelig å finne, men at mulighetene er der hvis man leter, forteller bloggeren, som selv har flyttet fem ganger siden hun kom til Tromsø.

– Jeg har brukt litt tid på å finne en passende boplass, men nå har jeg slått meg til rette i Tromsdalen sammen med kjæresten min, Simon. Der trives vi veldig godt, sier Brune, som ikke vet hvor lenge hun blir værende i byen.

– Man vet aldri, men nå har jeg jo fått meg kjæreste i Tromsø. Da kan jeg ikke flytte med det første i hvert fall, konstaterer hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter