SAS-fly måtte snu like etter avgang

Teknisk feil på landingshjulene gjorde at et SAS-fly på vei til Trondheim måtte snu like etter avgang fra Tromsø.

MÅTTE SNU: Oversikten på nettstedet flightradar24.com viser at SAS-flyet måtte snu.   Foto: Skjermdump/flightradar24.com

nyheter

Ifølge nettstedet Flightradar24, var det et SAS-fly på vei til Bodø og Trondheim med avgang klokken 13.40 onsdag ettermiddag som fikk trøbbel etter avgang.

- Det var et fly som måtte snu, men det var ikke noe i dramatikk i det, sier Geir Inge Olsen, driftskoordinator i Avinor til iTromsø, som ikke kjenner til detaljene rundt hendelsen.

Les også: Tromsø-fly påkjørt av cateringbil

Teknisk feil

- Det var en teknisk feil på landingshjulene som gjorde at piloten valgte å vende tilbake til Tromsø, opplyser Cathrine Myhren, pressekontakt i SAS.

Flyet hadde 47 passasjer om bord.

Les også: Dette skjer ikke hver dag ved Tromsø lufthavn

Får nytt fly

- Samtlige som skulle reise fra Tromsø til Bodø er booket om og vil reise videre til Bodø med Widerøe. Passasjerene som skulle videre fra Tromsø og Bodø til Trondheim er også booket om. Vi ivaretar våre returpassasjerer på returflighten SK4572 som skal nordover fra Trondheim også, så et tomt fly fra Oslo med crew er på vei oppover for å hjelpe situasjonen, forteller Myhren, som sier at alle passasjerene skal få sine avganger i løpet av ettermiddagen.

- Vi beklager de ubeleilighetene våre passasjerer har, men vi skal ivareta dem og få dem frem til deres destinasjoner.

Myhren vet ikke hvor lang tid reperasjon av flyet vil ta.

- Jeg skal ikke spekulere hvor lang tid det vil ta, men vi har dyktige teknikere på plass, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter