Politiet: - En kvinne funnet drept i leilighet i Røstbakken

En kvinne ble torsdag kveld funnet død i en leilighet på Tromsøya. En mann som ble funnet i samme leilighet er siktet for forsettlig drap.

En kvinne er funnet drept i en bolig i Røstbakken. En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Politiet innkalte torsdag kveld klokken 22.30 til pressekonferanse etter at en kvinne ble funnet død i en leilighet i Røstbakken i Tromsø.

Se stream fra pressekonferansen på vår Facebook-side

- Vi fikk en melding om at det var begått en alvorlig straffbar handling. Politiet igangsatte undersøkelser, som etter hvert førte oss til en leilighet ved

Morten Pettersen ved Troms politidistrikt  Foto: Lars Marius Matre

Røstbakken, opplyste Morten Pettersen, stasjonssjef ved Troms politidistrikt, under pressekonferansen.

Det var klokken 18.24 torsdag at politiet i Tromsø fikk inn en melding om et alvorlig straffbart forhold.

Funnet død

Politiet undersøkte flere adresser i Tromsø før de fant boligen på Tromsøya.

Den drepte kvinnen ble funnet i en leilighet i Røstbakken.  Foto: Håkon Steinmo

- Jeg kan bekrefte at vi var i Kroken og undersøkte på en adresse, samt flere andre adresser før vi kom til adressen i Røstbakken.

En kvinne ble funnet død i leiligheten og en mann som oppholdt seg i leiligheten ble pågrepet. Omstendighetene har ledet til at mannen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap.

- Så langt har vi ikke mange detaljer å komme med. Vi vet at det er en relasjon mellom den døde og den siktede, uten at vi på nåværende tidspunkt kan si noe om relasjonen, sier Pettersen.

Politiet har gjort søk med hund på åstedet torsdag kveld.  Foto: Håkon Steinmo

 

Åstedsundersøkelser

Ifølge stasjonssjefen har politiet gjennomført nødvendige etterforskningsgrep torsdag kveld og natt til fredag.

- Vi har akkurat startet med avhør av folk som har kjennskap og relasjoner til personene. Utover kvelden vil vi avhøre vitner og ta en evaluering på om vi kan avhøre siktede, opplyste stasjonssjefen før klokken 23.00 torsdag.

Politiet, krimteknikere og etterforskere har jobbet på åstedet natt til fredag.  Foto: Håkon Steinmo

Klokken 06.00 fredag morgen forteller operasjonsleder i Troms politidistrikt, Siri Ellingsen, at politiet har jobbet med åstedsundersøkelser gjennom natten.

-  Etterforskningen pågikk utover natten og foregikk inntil nylig. Vi har hatt patrulje på stedet og krimteknisk har gjort sine undersøkelser til tidlig morgen. Etterforskerne og stasjonssjefen har dratt hjem på nå morrakvisten, sier hun til iTromsø.

Ellingsen kan ikke gå inn på om det har dukket opp nye opplysninger i etterforskningen, eller hvor mange avhør som er gjort i løpet av natten. Hun kan heller ikke kommentere hvilken relasjon det er snakk om mellom den døde og den siktede.

De krimtekniske undersøkelsene i boligen ble igangsatt like før midnatt og har pågått helt til tidlig morgen fredag.  Foto: Håkon Steinmo

Udramatisk pågripelse

Stasjonssjef Morten Pettersen opplyste under pressekonferansen sent torsdag at politiet ville forsøke å avhøre siktede i løpet av kvelden.

- Vi må ta en vurdering om han er i stand til dette og ønsker å la seg avhøre.

Stasjonssjefen kunne ikke si noe om tilstanden til den siktete under pågripelsen, eller om han var påvirket av rusmidler, men opplyste at pågripelsen foregikk udramatisk.

- Når avgjør dere om dere vil involvere Kripos?

- Vi får se hvor langt vi kommer utover natta, så tar vi en vurdering om det i morgen tidlig hvor vi står.

Politiet forteller at de pårørende av den drepte er blitt informert.

Siktede ikke avhørt

Like før klokken 08.00 fredag morgen opplyser politistasjonssjefen til NRK Troms at det er gjort forsøk på å avhøre siktede.

- Han ønsket ikke å la seg avhøre før han hadde snakket med sin forsvarer. Vi har derfor ikke fått noen forklaring fra siktede, sier Pettersen til NRK.

Han forteller videre at det er gjennomført rundspørringer i nabolaget og at det er gjort flere avhør av vitner i saken.

- Vi er så tidlig i etterforskningen at vi ikke ønsker å gå ut med hendelsesforløpet, sier Pettersen til statskanalen.

Han forklarer videre at politiet vil gjøre en vurdering av saken i løpet av fredag, og om siktede skal varetektsfengsles.

- Vi vil gjennomføre obduksjon og fortsette avhør av vitner. Vi vurderer fortløpende om vi trenger bistand fra Kripos, sier Pettersen fredag morgen.