SKAVSTIEN: 25-åringen studerte ett år 3D-spilldesign, og ett år 3D-design og animasjon ved Noroff i Trondheim, før han studerte «game art» ved University of South Wales i Cardiff.

Med en fullført bachelorgrad i «game art» var Larsen klar for arbeidslivet, men å få innpass i spillbransjen skulle bli vanskeligere enn han hadde trodd.

– Planen min var å få jobb innenfor spillindustrien, men på grunn av teknologien og kvaliteten som har kommet i spillbransjen, så stilles det veldig høye krav for å få jobb der, sier Larsen.

Etterlyste arbeidserfaring

Gjennom skolegangen hadde 25-åringen jobbet opp en portefølje hvor han kunne vise hva han var i stand til å utføre i arbeidslivet, men arbeidsgiverne krevde mer.

– Spillstudioene krevde også arbeidserfaring på minimum to år. De største spillselskapene jeg søkte jobb hos krevde opp mot fem års arbeidserfaring, forteller han.

Larsen søkte på jobber hos 30 forskjellige spillstudioer i Norge, Sverige, USA, og Canada, uten hell.

– De jeg har fått tilbakemeldinger fra, har sagt at porteføljen min ser bra ut, men siden jeg ikke har arbeidserfaring, så vil de ikke ansette meg. Det er synd fordi da får jeg jo ikke vist hva jeg kan, sier Larsen.

– Var du klar over at det var så vanskelig å få jobb innenfor spillindustrien da du begynte å studere?

– Lærerne våre fortalte oss at det var et trangt nåløye, men det er dette jeg har lyst til å gjøre.

Startet selv

Etter å ha fått avslag på avslag, bestemte 25-åringen seg for å starte opp enkeltmannsforetaket TSL-art, hvor han tar oppdrag fra andre bedrifter.

– Det finnes jobb innenfor 3D-visualisering. Akkurat nå jobber jeg med å modellere hus for et annet firma, forteller Larsen.

– Det at jeg får oppdrag fra andre kort tid etter at jeg startet foretaket er veldig bra. Jeg har hørt fra andre at jeg måtte belage meg på en tid med fattigdom etter at jeg startet opp.

Nå får 25-åringen utvidet porteføljen samtidig som at han får arbeidserfaring.

Om det rette tilbudet dukker opp, vil Larsen være klar.

– Slik som situasjonen er nå, så vil jeg ta et valg ut fra hva som er mest lønnsomt for meg, men det er til syvende og sist innenfor spill jeg er utdannet, forteller tromsømannen.

SPILL: Tommy Skogtrø Larsen (25) ønsker å få seg jobb innenfor spillindustrien, men har så langt bare fått avslag. Foto: TSL-art Foto: TSL-art