Siktede har ikke ønsket å forklare seg

Politiet har begynt å danne seg et bilde av hva som skjedde da en kvinne i 30-årene ble drept i en leilighet på Røstbakken.

DRAPSBOLIGEN: Det var i denne boligen på Røstbakken at en kvinne ble funnet drept torsdag kveld. En mann ble pågrepet på stedet og siktet for forsettlig drap. Politiet ønsker ikke å gå ut med ytterlige detaljer om hva som har skjedd.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Det var i går kveld, torsdag, det ble kjent at en kvinne hadde blitt funnet drept i en leilighet i Røstbakken på Sør-Tromsøya. En mann ble pågrepet på stedet og senere siktet for forsettlig drap på kvinnen.

Politistasjonssjef Morten Pettersen opplyser til iTromsø i 9-tiden fredag at politiet har gjennomført flere undersøkelser og avhør i løpet av natten.

Avhørt flere vitner

– Vi har avhørt en håndfull vitner, samt jobbet videre på åstedet. Det ble også gjort et forsøkt på avhør av siktede, men han valgte å ikke forklare seg uten å ha snakket med forsvarer først.

Han ønsker ikke å utdype hva som er kommet fram i avhørene.

– Vi begynner å danne oss et bilde av et sannsynlig hendelsesforløp, men av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å gå ut med noen detaljer om det.

– Vil det bli aktuelt med flere pågripelser?

– Så langt er det ingen indikasjoner på at det har vært andre involvert, men vi holder alle muligheter åpne. Vi er tidlig i etterforskningen og må se hva som skjer fremover.

En kvinne er funnet drept i en bolig i Røstbakken. En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Her er bilde fra åstedet, der en mann ble eskortert inn i en av politiets biler.   Foto: Håkon Steinmo

 

Varetektsfengsles

Det jobbes nå med å få oppnevnt en forsvarer for den siktede.

– Vi har ikke fremmet noen formell begjæring til tingretten ennå, men han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen, sier Pettersen.

Politiet ønsker ikke å gi ut flere opplysninger om verken den drepte eller siktede, men etter det iTromsø erfarer er den drepte kvinnen i 30-årene.

– Hva kan du si om drapstidspunkt?

– Vi må avvente foreløpig obduksjonsrapport før vi kan si noe nærmere om det, men det er ingenting som tyder på at liket har ligget lenge.

To adresser

Politiet har tidligere uttalt at det var en «vag melding» som gjorde at de også valgte å rykke ut til en adresse i Kroken.

– Hva slags melding var det politiet fikk?

– Av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å gå ut med detaljer om hvordan politiet ble involvert i saken. Vi må få tid til å avhøre vitner og eventuelt få et avhør av siktede for å vurdere hva mer vi skal gå ut med, sier Pettersen til iTromsø.

– Kan du si noe mer om politiets arbeid på adressen i Kroken?

– Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke gå inn på det akkurat nå.

ÅSTEDET: Politiet jobbet torsdag kveld på drapsåstedet. 

 

Vil avhøre siktede

Utover dagen fredag vil politiet fortsette med undersøkelser på åstedet og videre avhør.

– Det er sånn at siktede kan velge å ikke forklare seg for politiet, men vi ønsker å få et avhør av siktede i løpet av dagen.

Drept i leiligheten

– Hva kan dere si om åstedet?

– Vi vil ikke gå ut med noen opplysninger om hva som er funnet på åstedet eller hvordan det så ut, men slik det ser ut, antar vi at drapet er begått i leiligheten.

– Har politiet funnet noe drapsvåpen?

– Det er for tidlig i etterforskningen til å si noe det, sier Pettersen.

iTromsøs reporter på stedet fredag morgen, Martin Lægland Ellingsen, opplyser at politiets sperringer rundt drapsboligen er fjernet, men at selve boligen fremdeles er sperret av.

Den drepte kvinnen var ikke bostedsregistrert på åstedsadressen.

Politiet vil ikke på nåværende tidspunkt kommentere hvorvidt den drepte eller siktede var bostedsregistert på adressen.

– Det kommer vi tilbake til i løpet av dagen, sier politistasjonssjef Morten Pettersen.