Venn av drepte Linn (32): – Det er forferdelig å tenke på

To dager etter at Linn Olsen Uteng ble drept forteller venner av 32-åringen hvor brutalt det har vært å miste henne.

DREPT: 32 år gamle Linn Olsen Uteng, her avbildet på tur med sin hund. Bildet gjengis med tillatelse fra offerets familie. PRIVAT  Foto: Privat

nyheter

– Hun var en utrolig sprudlende og blid jente, som alltid stilte opp for andre og var hjelpsom overfor alle, sier Elisabeth Orvik Nilsen.

Hun driver Skøy hundeskole i Tromsø, og ble gjennom arbeidet der kjent med Linn Olsen Uteng.

  • Les alt om Røstbakken-drapet her

– Linn var veldig opptatt av hundene sine, og brukte mye tid på å trene og følge dem opp. Hun begynte på skolen for to år siden, og vi ble etter hvert veldig gode venninner, sier Nilsen.

Torsdag ble 32-åringen funnet drept i en leilighet på Tromsøya like ved Tromsø sentrum. I leiligheten befant hennes ekskjæreste seg, en 27 år gammel asylsøker som hevder å komme fra Kongo.

27-åringen er siktet for forsettlig drap. Det er ukjent hvordan han stiller seg til siktelsen. iTromsø snakket med forsvarer Helen Jenssen etter avhøret av drapssiktede i dag.

- Mannen er avhørt i dag og jeg var sammen med han der. Jeg kan ikke opplyse noe om hva som kom frem der eller gi karakteristikk av det, sier mannens forsvarer til iTromsø.

– Utrolig urettferdig

Politiet i Tromsø opplyste fredag på en pressekonferanse at 27-åringen kom til Norge i 2008. Han er blitt utvist fra Norge på et senere tidspunkt, uten at politiet vil kommentere dette ytterligere.

– Sist jeg snakket med henne var for en måned siden. Slik jeg forstod det var det slutt mellom henne og kjæresten, og det virket som hun syntes det var litt vanskelig, sier Nilsen og legger til:

– Det som har skjedd er i alle fall helt grusomt, og det forferdelig å tenke på hvordan hennes siste tid må ha vært. Det er utrolig urettferdig at dette skjedde med henne, hun som alltid var så inkluderende og grei mot alle, sier Nilsen.

Den drepte kvinnen ble funnet i en leilighet i Røstbakken.  Foto: Håkon Steinmo

 

– Slutt for kort tid siden

iTromsø og VG har snakket med flere venner av den drepte 32-åringen. De forteller om en glad og positiv kvinne som var godt likt av de fleste. De ønsker ikke å stå frem med navn.

Olsen Uteng jobbet som sosionom ved Sør-Tromsøya sykehjem. Hun har tidligere jobbet ved Havblikk asylmottak i Tromsdalen.

– Hun møtte ekskjæresten da hun jobbet ved asylmottaket. Det var i 2009 eller 2010, og de var sammen siden da, sier en tidligere kollega av 32-åringen til VG.

En annen venn forteller også at hun var sammen med 27-åringen i en periode på seks-syv år og at det ble slutt for kort tid siden. .

– Vi har mistet en veldig god venn, og det er forferdelig trist at hun ikke lenger er med oss.