Røstbakken-drapet

Skal ha møte om etterforskningen

Statsadvokaten og politiet skal ha en gjennomgang av drapsetterforskningen.

ETTERFORSKNINGSMØTE: Førstestatsadvokat Lars Fause (bildet) og påtaleansvarlig Thomas Rye-Holmboe skal ha et møte om drapsetterforskningen denne uken. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Politiet jobber fortsatt med etterforskning etter at Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet på Røstbakken torsdag kveld.

  • Les alt om Røstbakken-drapet her

Gjennomgang

Førstestatsadvokat Lars Fause forteller at han og påtaleansvarlig Thomas Rye-Holmboe i politiet skal ha et møte om drapssaken i løpet av uken.

ETTERFORSKNINGSMØTE: Påtaleansvarlig Thomas Rye-Holmboe (bildet) og førstestatsadvokat Lars Fause skal ha et møte om drapsetterforskningen denne uken.  Foto: Ronald Johansen

– Vi skal ha et møte med en gjennomgang av saken hittil og få et bilde av hvor langt etterforskningen har kommet, sier Fause til iTromsø.

– Når kan man forvente tiltale i saken?

– Det avhenger av hvor langt etterforskningen har kommet. Hvis de har kommet veldig langt, så kan det hende vi kan begynne å prate om fremdriften videre. Hvis politiet har god kontroll på teknisk og taktisk side av saken, blant annet hva siktede har forklart, vil brikkene snart kunne falle på plass.

Til riksadvokaten

I alvorlige straffesaker avgjøres påtalespørsmålet av riksadvokaten.

– Når en person er siktet for forsettlig drap, så må saken til riksadvokaten, men vi skal også uttale oss, forklarer Fause.

Førstestatsadvokaten opplyser at de hittil ikke har hatt mye kontakt med politiet.

– Vi har dyktige politifolk på etterforskningen, og det har vært viktig å la dem jobbe i ro og fred. Så får vi se under møtet hvor langt vi har kommet, sier han.

Knivdrept

Det er en 27 år gammel asylsøker som er siktet i saken. Han ble pågrepet på åstedet og har senere erkjent å ha stukket Linn Olsen Uteng med kniv slik at hun døde. Han er nå varetektsfengslet.

UDI har opplyst til VG at mannen ble utvist fra Norge i 2010 og at han siden ikke har hatt lovlig opphold i landet.

DRAPSBOLIGEN: Det var i en leilighet på Røstbakken Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept torsdag forrige uke.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø