AUF har sommerleir på Utøya – Mye sjekking og politikk

AUF avholder nå sin sommerleir på Utøya, hvor 13 tromsøungdom tatt turen.

SJEKKING: Saus forteller at flere leirdeltakere bruker Yodel-appen flittig i forsøk på å sjekke opp likesinnede. Foto: privat 

nyheter

Brynjar Saus (20) er delegasjonsleder for ungdommen fra Troms som har funnet veien til øya i Tyrifjorden.

– Det er god stemning her, og lørdag hadde vi besøk av Jonas Gahr Støre. Vår viktigste sak er å overbevise Støre og Ap om ikke å borre etter olje i Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi overrekk han en symbolsk torsk i den anledning, og håper det er med på å overbevise han, forteller en ivrig Saus.

Han forteller at det ikke kun er politikk det går i på leiren.

LES OGSÅ: Marta (24) fra Tromsø gir innspill til Støre

– På leien er det både en fotball og volleyballturnering mellom de ulike fylkeslagene som vi skal vinne. Innimellom de ulike politiske verkstedene så er det en del sjekking på leiren, innrømmer Saus før han fortsetter: – i alle fall om Yodel-appen er en indikator.

Dro med kjæresten

Saus forteller at ungdommen har ulik motivasjon for å delta på leiren.

– Noen er her for de liker å lære om politikk, andre liker å dra på leir og møte mennesker, noen bryr seg mest om å spille fotball, og andre er nysgjerrig på AUF. En på leieren dro for å være sammen med kjæresten, så alle har ulike grunner for å delta, og alle er velkommen sier Saus.

LES OGSÅ: - Jeg følte et ansvar for å bygge opp Utøya

Til sammen er det over tusen deltakere på leieren som varer fram til søndag.

Kritikk av Trond Giske

Høydepunktet til Saus har vært å møte sine politiske idol.

– Det er gøy å få møtes Jonas og andre nasjonale politikere. I fredag var jeg på debattskolering, hvor vi fikk tilbakemelding av Trond Giske. Det var nervepirrende men veldig gøy. Han ga meg gode tilbakemelding, men sa jeg måtte roe meg litt ned, sier Saus.