Første grabbetak for Tromsøbadet

Her tar gravemaskinfører Mario Nocek de første grabbetakene i forbindelse med grunnarbeidene til Tromsøbadet.

GRAVEJOBB: Gravemaskinfører Mario Nocek sitter bak spakene på denne 42 tonn store gravemaskinen. Han får etterhvert selskap av en enda større gravemaskin. 

nyheter

Mandag startet grunnarbeidene på siden av grusbanen på Templarheimen. Foreløpig er bare én maskin i arbeid, men den vil få selskap av en enda større maskin når tusenvis av lastebillass med jord- og steinmasser skal kjøres vekk.

Les også: Planene for Tromsøbadet ble godkjent av Byutviklingskomiteen

Saken fortsetter under bildet.

IGANG: Gravemaskin og lastebiler fra maskinentreprenør Roald Madsen AS var i full sving mandag på Templarheimen da de første grabbetakene ble tatt for det nye Tromsøbadet. 

Tusenvis av lastebillass

– Vi har et par måneders graving foran oss. Mellom 60.000 og 70.000 masser skal fjernes, sier Nocek.

Han sitter bak spakene på en 42 tonns gravemaskin, snart får han selskap av en 50 tonns maskin. Bare i løpet av noen minutter ble tre store lastebiler fylt opp, mens i Tromsøs utsendte var til stede. Dersom hver lastebil tar rundt 14 kubikkmeter, er det flere tusen lastebillass som skal kjøres vekk den nærmeste tiden.

Arbeidene som startet mandag skal klargjøre tomta for bygging av Tromsøbadet som skal stå ferdig i 2018.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPNES 2018: Tromsøbadet på Templarheimen skal stå klart til bruk i 2018. Illustrasjon: Asplan Viak 

 

Millionkontrakter

Det er Peab Bjørn Bygg som har fått den største entreprisen på Tromsøbadet. Ifølge prosjektansvarlig Arve Norgård i Tromsø kommune er kontraktssummen på 328 millioner kroner for bygningsarbeider inklusive grunnarbeider, rigg og drift.

Les også: Kritikken hagler mot Ap etter Grønnåsen-vedtak: – Ødelegger for skimiljøet

Saken fortsetter under bildet.

MASSE ARBEID: Mellom 60.000 og 70.000 kubikkmeter masser må fjernes før byggingen av Tromsøbadet kan starte. 

 

Kontraktssummen for de elektrotekniske arbeidene er på 44 millioner kroner, og skal utføres av JM Hansen Installasjon AS. De rørtekniske arbeidene skal utføres av Åge Nilsen AS, med på kontraktssum på 24 millioner kroner, mens ventilasjon utgjør 22 millioner kroner og skal utføres av GK Norge AS. Processing Norge AS har fått kontrakten på det bassengtekniske, med en kontraktssum på 36 millioner kroner.

Da kommunestyret gjorde sin investeringsbeslutning for Tromsøbadet 26. august 2015, ble det vedtatt en kostnadsramme på 690 millioner kroner, inklusive klatrehallen. Badets kostnadsramme er på 650 millioner kroner.