10 ting å gjøre i Tromsø denne helgen

Vi har laget en oversikt over stort og smått som skjer i Tromsø i helgen!
nyheter

Musikkfest Tromsø

Lørdag 20. overtar Musikkfest store deler av Tromsø sentrum. Alle konsertene er gratis og så godt som alle musikksjangre skal være representert. Konsertene er fordelt over åtte scener: Jaklinplass, Verdensteatret/Perspektivet, Bardus, Domkirka, Raketten, Musikkpaviljongen ved Rådhuset, Bakgården på Driv/Mack og et kveldsarrangement på Prelaten.

Konsertene starter klokka 12.00 og hele 52 lokale band skal i aksjon i løpet av ettermiddagen.

Dreamkiller 2016

Bastard Bar inviterer igjen til en kveld til minne om musiker og journalist Morten Rydland Høyning som gikk bort så altfor tidlig. Tradisjonen tro går alle inntekter til "Morten Høyning Minnefond", som sponser reise for Tromsøband til Andøya og Rock Mot Rus. Lørdag spiller Josef Fritzl and The Basement babies, Beach Bitches, Mama Said Yes and No, Heave Blood & Die, 10th Harmonic, Banaan og Jabba fra klokken 20.00.

Hold deg oppdatert! Sjekk ut iTromsøs Det skjer-sider!

Nabolagsfest på Kurant

Lørdag inviterer kunstgalleriet Kurant til nabolagsfest på Verftstomta på Skansen. Det starter med Tromsø Folkekjøkken på Snekkerverkstedet klokken 12.00, fortsetter med presentasjon av Irene Rasmussens prosjekt "Fra forurenset grunn til grobunn" og avsluttes med fest klokken 20.00 med live musikk.

Temafest: Insomnia Club Night

Insomniafestivalen inviterer til klubbkveld på Driv lørdag som en del av DebutUKA. Det er gratis inngang og loves svette dansegulv på alle scener. DJ Karima, DJ Charlotte Bendiks og DJ Bruun står ansvarlig for musikken.

Akustisk konsert med Red Headed Sluts

Blårock inviterer til gratis akustisk konsert med Red Headed Sluts søndag klokken 21.00. De har i sommer spilt inn sitt andre album og vil presentere nye låter og lover bruk av kazoo, triangel og diverse kjøkken- og bar duppeditter.

«Himmelen har mange måner»

En utendørs familieforestilling fra Tromsø Byteater som passer for barn fra 5 år og opp. Forestillingen varer i cirka 40 minutt og spilles i Folkeparken. Spilles klokka 15.00 både lørdag og søndag. 

Standup: «Terningkast 3»

DebutUKA inviterer søndag klokka 21.00 til standup-show på Driv med tre av Norges største up and coming komikere, nemlig Martin Lepperød, Jonis Josef og Henrik Farley. Trioen står bak podcasten "På tynn is", hvor de blandet humor og opphetede diskusjoner om seriøse og aktuelle temaer.

Gratis filmvisning av en av høstens storfilmer

Verdensteatret inviterer søndag klokken 19.00 til gratis visning av en av høstens storfilmer. Det blir førpremiere og det er enn så lenge hemmelig hvilken film som vises, men de avslører at det er snakk om en norsk thriller. Kinoen har rundt 200 sitteplasser, så det kan være lurt å være tidlig ute.

Åpent hus hos Dyrebeskyttelsen

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø inviterer søndag klokken 12.00 til åpent hus hos dem i Langnesvegen 10. Der blir både kattegruppen, hundegruppen og smådyrsgruppen å være tilstede med informasjon og morsom kunnskap. Det vil også være utekafe, tombola, quiz for de minste med diplom til alle små dyredetektiver, samt ansiktsmaling.

TIL - Viking

Tromsø IL spiller Tippeligakamp mot Viking klokken 20.00 på søndag på Alfheim. Det begynner å bli stund siden sist gang TIL vant på hjemmebane, så det kan neppe skade om flere tar turen for å heie gutan fram!