KROKEN: Småbarnsmamma Heidi Amundsen (35) er en av mange som stikker innom kirken ett par ganger i uken. Hun setter stor pris på det sosiale tiltaket. Det samme gjør datteren Ingrid på to.

Lavterskeltilbudet startet opp i 1999. I årenes løp har kommunale kroner vært med på å holde hjulene i gang.

Suverent tilbud

– Vi snakker om et suverent tilbud til småbarnsforeldre nord på fastlandssiden, forteller Amundsen.

– Sonja Skogvoll har ledet prosjektet med stødig hånd og bidratt til mye sosial hygge og nyttige timer for både store og små. Om ikke kommunen snur, blir dette tilbudet borte fra 12. september, sier 35-åringen.

På etterskudd

Skogvoll, som til daglig er ansatt i Kroken kirke, sier at menigheten – av ulike årsaker – glemte å søke om kommunalt tilskudd i perioden 2011-16. Da det skjedde i vår, fikk de tommelen ned fra byrådet.

– Nå frykter vi at det heller ikke kommer bidrag for neste år. I så fall, er det kroken på døren til «Småbarnstreffet».

Positivt tiltak

I sin begrunnelse gjør rådgiver Jan Hugo Hermansen det kjent at menigheten kan søke tilskudd for neste år.

– Det er positivt at menigheten driver et slikt tiltak. Samtidig er jeg kjent med at Tromsdalen menighet har et tilsvarende prosjekt gående uten støtte fra kommunen. Derfor er det uvisst om nye tilskudd blir gitt til Kroken, sier Jan Hugo Hermansen

Veldig beklagelig

– Det er veldig beklagelig at ikke kommunen ser verdien i «Småbarnstreffet» som er en møteplass for mødre og fedre og deres barn. Spesielt når barnehagene og skolene har planleggingsdager, er det stor aktivitet i kirken. På det meste har vi vært 20-25 personer til stede, sier Hilde Amundsen som håper at kommunen åpner kassa og bidrar med summen på 53.000 kroner i året.