– Vi skal bli kortbanenes Ryanair

Ola O. K. Giæver har levert inn anbud på kortbaneflygingene til staten, og er klar til å velte monopolet til Widerøe

FLYGER: Ola O.K. Giæver har lagt inn anbud på kortbanerutene i Nord-Norge. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

– Vi har lagt inn anbud på hele sulamitten! Kommer det fra Ola O. K. Giæver som er direktør i det nyoppstartede selskapet Fly Viking.

Han har lagt inn anbud på å få drive kortbanerutene i Nord-Norge. Det er ruter hvor det ikke er grunnlag for å drive kommersielt, hvor staten finansierer rutene.

LES OGSÅ: Håper å starte ny rute fra Tromsø til sommeren

– Staten betaler for rutene sånn at bestemor kan reise fra Berlevåg til Mehamn, sier han.

Konkurranse

Giæver er nå klar for å konkurrere med sin tidligere arbeidsgiver, Widerøe.

– Vi skal ikke kaldkvele Widerøe helt, men vi skal gi dem konkurranse. Folk skal få oppleve et alternativt tilbud. Vi skal senke billettprisene betraktelig, og bli kortbanenes Ryanair.

LES OGSÅ: Satser med eget flyselskap

– Widerøe har hatt monopol på kortbanerutene i over 50 år. Folk er vant med det, så det er vanskelig å sende en monopolist ut av drift. Det er litt som å være gift med kjerringa i en halv mannsalder. Da er det ikke bare å vippe henne over kaikanten, men jeg har god tro på at vi kan vinne anbudet, sier han.

Milliarder

Hvis Giæver vinner anbudet vil det være en omfattende avtale for selskapet hans.

– Det er milliarder i potten. Om det går i boks vil vi ha faste flyvinger fem år fram i tid, og det er klart det betyr mye for selskapet, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter