Så mye sex har vi - og så mange «faker» orgasme

40 prosent har sex en til tre ganger i uka, viser amerikansk statistikk. Og hele 25 prosent av menn «faker» orgasme.

Illustrasjonsbilde  Foto: Camera Press/Scanpix

nyheter

BBC Future har skrevet en artikkel der de ved hjelp av ulik forskning forsøker å finne svaret på hva et normalt sexliv er.

I artikkelen påpeker artikkelforfatteren det vi nok alle er klar over: Mennesklig seksualitet er komplisert, og derfor er det også vanskelig. Statistikk kommer aldri til å fortelle den fulle og hele sannhet - kanskje særlig når det gjelder sex.

Tabu

For mange er sex et tabubelagt emne, og mange tør kanskje ikke fortelle hele sannheten om antall partnere, preferanser eller sex-hyppighet, problematiserer BBC Future. Dessuten er også sex et emne der enkelte gjerne smører på litt ekstra når de blir spurt...

I den amerikanske undersøkelsen "Global Sex Survey" ble 50.000 personer over 18 år spurt. Ut fra dataene som ble samlet inn her, og som BBC Future har gjengitt, har 40 prosent sex en til tre ganger i uka.

Les også: Svenskene skal få sexlivet sitt kartlagt.

Fire ganger i uka...eller mer!

28 prosent svarer at de har sex en til to ganger i måneden og 18 prosent at de ikke har hatt sex i det hele tatt det siste året.

Åtte prosent svarer at de har sex en gang i året, mens kun 6,5 prosent kan melde om fire ganger eller mer... i uka!

Les også: Slik beholder du gnisten i forholdet. (PLUSS)

25 prosent av menn «faker»

Artikkelen viser også til Charlene L. Muehlenhard og Sheena K. Shippe ved Universitetet i Kansas sitt studie på «orgasme-faking».

Her ble 180 menn og 101 kvinner spurt, og svarene viste at 25 prosent av mennene hadde «faket» en orgasme. Det samme hadde 50 prosent av kvinnene.

Les også: Skrev spørsmål- og svarbok om sex og samliv.