NRK-program førte til over tusen henvendelser, dikt, ros og tårer

– Det har gått over all forventning, sier stjerna selv, fotograf Audun Rikardsen.
nyheter

Tirsdag viste NRK programmet «Et eventyr gjennom linsa» som omhandler naturfotograf Audun Rikardsen og hans metoder for sikre seg de helt spesielle bildene som han har blitt kjent for.

Etter programmet eksploderte det med tilbakemeldinger til fotografen selv:

– Jeg har ikke peiling på hvor mange tilbakemeldinger jeg har fått, men det må være over tusen! Folk ringer, sender tekstmeldinger og skriver på Facebook, forteller Rikardsen dagen etter program-premièren.

LES OGSÅ: Naturfotograf Audun Rikardsen avslører arbeidsmetoder i eget NRK-program (for abonnenter)

Stolte foreldre

– Det er kjempeoverveldende, og fantastisk flott! Jeg hadde sett programmet i forkant og visste at det var bra, men man blir jo litt usikker når man eksponerer seg selv så mye. At det skulle ende med så mye bra respons, gikk over all forventning, forteller han.

TILBAKEMELDINGER: Audun Rikardsen fikk strålende tilbakemeldinger etter at NRK-programmet om han ble sendt tirsdag. Foto: privat 

 

Selv vil Rikardsen rose NRK-teamet som han mener har gjort en strålende jobb.

– Særlig Harald Albrigtsen (som har hatt foto og klipp på programmet, journ.anm.), som har rykket ut på veldig kort varsel iblant.

Programmet er filmet over ett år, og den første sekvensen – som også er den delen av programmet Rikardsen har fått flest tilbakemeldinger på – ble filmet i mai i fjor.

– Det er sekvensen med faren min. Jeg var spent på delen med pappa, for det ble veldig personlig, men det er den delen folk har reagert mest positivt på. Foreldrene mine har sett programmet, og er veldig stolte. Også de har fått massevis av tilbakemeldinger, forteller Rikardsen.

Selv har han fått alt fra dikt, til tilbakemeldinger om at programmet var det fineste som har vært vist på lenge, og at seerne tok til tårene da de så det.

– Det har vært mye forskjellig – men kun positivt!

LES OGSÅ: - Jeg er beæret og litt flau!

Sjeldent bryllupsbilde

I programmet får man blant annet følge prosessen når Rikardsen tar sitt første – og kanskje siste – bryllupsbilde.

– Det som ikke kom med i programmet var at vi diskuterte prosjekter og jeg fikk spørsmål om det var et bilde jeg aldri hadde tenkt på å ta. Vi kom fram til at det måtte være et bryllupsbilde, og da ble jeg utfordret til det. Men det måtte bli på min måte!

Resultatet ble brud Silje Ramsvatn og brudgom Ole Nicolai Aarbakke på ski i full fart over vannet, mens kameraet samtidig fanger en rosebukett og ei sjampanjeflaske under vannet.

– Men jeg tror nok ikke det blir så mye bryllupsfotografering i fremtiden, sier Rikardsen – kanskje til skuffelse for dem som måtte ønske seg noe lignende.

I klippet ser man også når Rikardsen får vann inn i beskyttelsesdekselet til kameraet.

– Det har gått en del utstyr, særlig når man jobber så nært vann som jeg gjør. Jeg prøver å lære, men gjør ofte de samme tabbene igjen og igjen. Men man må tørre å satse, og forvente at det kan skje uhell, sier han.