Stortingsvalget 2017

Ørnebakk trekker seg fra nominasjonen

Fylkesråd Willy Ørnebakk er ikke aktuell som Troms Arbeiderpartis kandidat til stortingsvalget neste år. Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth topper nominasjonskomiteens listeforslag.

TREKKER SEG: Willy Ørnebakk trekker seg fra nominasjonen. Bildet er fra en tidligere anledning.  Foto: Johanne Elvestad

komitéleder: Bjørn Inge Mo har ledet Troms Aps nominasjonskomité. Nå skal komiteens listeforslag ut på høring til kommunepartiene. 

nyheter

I forrige uke bekreftet Willy Ørnebakk til iTromsø at han har vært på intervju hos nominasjonskomiteen, samt at han har sagt seg villig til å stå på stortingslista.

– Mitt eget kommuneparti, Storfjord, har foreslått meg til Stortinget. De har klarert med meg at jeg er villig til å stå på lista før jeg ble foreslått. Jeg har vært på intervju hos nominasjonskomiteen, men ut over det ønsker jeg ikke å si noe mer, sa Ørnebakk til iTromsø.

Les også: Henriksen kan bli vraket fra stortingslista til Ap (iTromsø Pluss)

Personlige forhold

Nå har han bedt seg fritatt og trukket sitt kandidatur. Ifølge nominasjonskomiteens leder, Bjørn Inge Mo, skyldes det situasjonen i fylkestingsgruppa og personlige grunner.

– Jeg er overrasket over at han trakk seg, men jeg har forståelse for avgjørelsen. Troms Ap har en viktig rolle i og med posisjonen partiet har på fylkestinget. Han har også argumentert med personlige forhold, og det må man ha respekt for, sier Mo.

Selv sier Ørnebakk at han ga Mo beskjed rett for komiteens møte om at han trakk seg. Han sier det er en helhetlig vurdering som ligger til grunn.

– Både familiesituasjonen med barn og gamle foreldre har betydd en del i vurderingen, mens også det at jeg sitter i ledelsen i Troms Arbeiderparti har spilt inn, sier Ørnebakk.

Les også: Marta (24) fra Tromsø gir innspill til Støre

Slik er lista

Fredag ettermiddag innkalte han til pressekonferanse i partilokalene i Grønnegata for å legge fram nominasjonskomiteens forslag til stortingsvalgliste for Troms:

1. Cecilie Myrseth (32) – fylkesrådsleder

2. Martin Henriksen (37) – stortingsrepresentant

3. Kari-Anne Opsahl (49) – jurist

4. Eirin Kjær (24) – sivilingeniørstudent (AUFs representant)

5. Torbjørn Bongo (46) – nestleder i Norsk Offiserforbund

Ut på høring

– Jeg mener vi har fått et sterkt listeforslag, med bra bredde og erfaringsbakgrunn. Det har vært mye jobb, vi har hatt mange gode kandidater og vi har jobbet aktivt med kommunepartiene, sier Mo.

At fylkesrådslederen topper nominasjonslista, har vært et diskusjonstema i komiteen.

– Det er det politiske grunnlaget som styrer arbeidet på fylkestinget, det går ikke på person. Hvem som skal overta for Cecilie Myrseth har ikke nominasjonskomiteen mandat til å vurdere.

Mandag sendes lista til kommunepartiene og innen 30. september må de komme med sine innspill til nominasjonskomiteens forslag. 30. oktober skal komiteen har lista klar.

Enstemmig komité

27. november er det nominasjonsmøte i Troms Arbeiderparti på Scandic Ishavshotell, da skal den endelige lista til stortingsvalget 2017 vedtas.

– Det vil alltid være avveininger, men komiteen har kommet fram til et enstemmig forslag, sier Bjørn Inge Mo.

I tillegg til Mo har nominasjonskomiteen bestått av Gunda Johansen (Balsfjord), Kay Erling Ludvigsen (Lenvik), Synnøve Søndergaard (LO), Katarina Goldfain Johansen (AUF), Jarle Heitmann (Tromsø) og Marianne Bremnes (Harstad).