Stortingsvalget 2017

Ørnebakk trekker seg fra nominasjonen

Fylkesråd Willy Ørnebakk er ikke aktuell som Troms Arbeiderpartis kandidat til stortingsvalget neste år. Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth topper nominasjonskomiteens listeforslag.

TREKKER SEG: Willy Ørnebakk trekker seg fra nominasjonen. Bildet er fra en tidligere anledning.  Foto: Johanne Elvestad

komitéleder: Bjørn Inge Mo har ledet Troms Aps nominasjonskomité. Nå skal komiteens listeforslag ut på høring til kommunepartiene.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

I forrige uke bekreftet Willy Ørnebakk til iTromsø at han har vært på intervju hos nominasjonskomiteen, samt at han har sagt seg villig til å stå på stortingslista.

– Mitt eget kommuneparti, Storfjord, har foreslått meg til Stortinget. De har klarert med meg at jeg er villig til å stå på lista før jeg ble foreslått. Jeg har vært på intervju hos nominasjonskomiteen, men ut over det ønsker jeg ikke å si noe mer, sa Ørnebakk til iTromsø.

Les også: Henriksen kan bli vraket fra stortingslista til Ap (iTromsø Pluss)

Personlige forhold

Nå har han bedt seg fritatt og trukket sitt kandidatur. Ifølge nominasjonskomiteens leder, Bjørn Inge Mo, skyldes det situasjonen i fylkestingsgruppa og personlige grunner.

– Jeg er overrasket over at han trakk seg, men jeg har forståelse for avgjørelsen. Troms Ap har en viktig rolle i og med posisjonen partiet har på fylkestinget. Han har også argumentert med personlige forhold, og det må man ha respekt for, sier Mo.

Selv sier Ørnebakk at han ga Mo beskjed rett for komiteens møte om at han trakk seg. Han sier det er en helhetlig vurdering som ligger til grunn.

– Både familiesituasjonen med barn og gamle foreldre har betydd en del i vurderingen, mens også det at jeg sitter i ledelsen i Troms Arbeiderparti har spilt inn, sier Ørnebakk.

Les også: Marta (24) fra Tromsø gir innspill til Støre

Slik er lista

Fredag ettermiddag innkalte han til pressekonferanse i partilokalene i Grønnegata for å legge fram nominasjonskomiteens forslag til stortingsvalgliste for Troms:

1. Cecilie Myrseth (32) – fylkesrådsleder

2. Martin Henriksen (37) – stortingsrepresentant

3. Kari-Anne Opsahl (49) – jurist

4. Eirin Kjær (24) – sivilingeniørstudent (AUFs representant)

5. Torbjørn Bongo (46) – nestleder i Norsk Offiserforbund

Ut på høring

– Jeg mener vi har fått et sterkt listeforslag, med bra bredde og erfaringsbakgrunn. Det har vært mye jobb, vi har hatt mange gode kandidater og vi har jobbet aktivt med kommunepartiene, sier Mo.

At fylkesrådslederen topper nominasjonslista, har vært et diskusjonstema i komiteen.

– Det er det politiske grunnlaget som styrer arbeidet på fylkestinget, det går ikke på person. Hvem som skal overta for Cecilie Myrseth har ikke nominasjonskomiteen mandat til å vurdere.

Mandag sendes lista til kommunepartiene og innen 30. september må de komme med sine innspill til nominasjonskomiteens forslag. 30. oktober skal komiteen har lista klar.

Enstemmig komité

27. november er det nominasjonsmøte i Troms Arbeiderparti på Scandic Ishavshotell, da skal den endelige lista til stortingsvalget 2017 vedtas.

– Det vil alltid være avveininger, men komiteen har kommet fram til et enstemmig forslag, sier Bjørn Inge Mo.

I tillegg til Mo har nominasjonskomiteen bestått av Gunda Johansen (Balsfjord), Kay Erling Ludvigsen (Lenvik), Synnøve Søndergaard (LO), Katarina Goldfain Johansen (AUF), Jarle Heitmann (Tromsø) og Marianne Bremnes (Harstad).

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter