Serien er en ny, norsk realityserie der seks hestejenter skal lære fedrene sine å ri Andalucia i Spania. Far-datter-parene blir en etter en eliminert, helt til man tils lutt står igjen med en vinner. Programleder er Marco Elsafadi.

– Jeg er veldig spent på programmet, sier Sune Hansen, i forkant av premièren.

– Det blir spennende å se hva som er tatt med og hva som er klippet bort. Selv har vi ikke sett mer en promo-klippene som er vist på TV, forteller han videre.

Les også: Kristoffer (16) er den eneste gutten som driver med sprangridning i Nord-Norge

– Klossete

Hansen, som til vanlig jobber som driftstekniker på universitetet, har vært på TV tidligere, men aldri i dette omfanget.

– Det er jo ikke alt man er like stolt over fra programmet... Man har nok dummet seg litt ut og vært litt klossete, men det er jo også litt meningen med konseptet, sier han.

Amanda Hansen har ridd siden hun var liten, mens Sune Hansen hadde begrenset med hesteerfaring før programmet.

– Min rolle har vært å kjøre, hente og betale. Etter programmet har nok ikke hesteinteressen min tatt helt av, men jeg kommer til å ri igjen, forteller han.

Les mer: Far og datter blir TV-kjendiser: Deltar i hesteprogram i beste sendetid

Meldt på av datteren

Det var Amanda som meldte faren på programmet, og det uten at han ante noen ting.

– Jeg fikk ikke vite det før produksjonsselskapet tok kontakt og ba oss komme på audition. Det kom som julekvelden på kjerringa!

Hansen kan ikke røpe hvor lenge han og datteren var på innspillingen, men han syntes det var en fin opplevelse å dele med Amanda.

– Vi har nok aldri vært så mye sammen før. Og hun viste seg jo å være veldig trivelig, spøker Hansen.

Fest

I kveld skal Sune og Amanda se premièren sammen med resten av deltakerne og crewet på Vika kino i Oslo. Så er det duket for premièrefest.

– Jeg har fått utfordret meg veldig i denne tiden, og har tøyd mange grenser. Skal man begynne med denne sporten bør man gjøre det før fylte femti ... det er en fysisk krevende sport. Så jeg rakk det jo akkurat, ler førtiniåringen.

«Det store spranget» vises i kveld, fredag, klokken 19.55 på NRK.