Røstbakken-drapet

Frykter at drapssiktet (27) vil rømme landet – får forlenget fengsling

Retten mener det er reell fare for at drapssiktede vil forlate landet hvis han løslates. Nå har mannen som er siktet for å ha drept Linn Olsen Uteng (32) fått forlenget fengsling i åtte uker.

RØSTBAKKEN-DRAPET: Det var torsdag 28. juli at Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken. Den siktede, en 27 år gammel asylsøker, ringte selv inn til politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Fredag forrige uke ble det i Nord-Troms tingrett holdt et møte om forlenget fengsling av den 27-årige mannen som er siktet for å ha drept Linn Olsen Uteng (32).

Les også: Siktede ringte selv politiet: - Jeg har drept kjæresten min

Åtte uker

Der ba påtalemyndigheten om å få forlenge fengslingen av den drapssiktede mannen i inntil åtte uker. Siktede har selv i et skriv til retten, datert to dager før fengslingsmøtet, samtykket til slik forlengelse.

Retten skriver i kjennelsen at vilkårene for varetektsfengsling er til stede, fordi det er grunn til å frykte for at siktede vil unndra seg straffeforfølgningen ved løslatelse.

Les også: Venn av drepte Linn (32): – Det er forferdelig å tenke på

Reel fare for unndragelse

«Siktede har ikke lovlig opphold i Norge, og er uten bopel, arbeid og øvrige forpliktelser som knytter ham til Norge. Han er nå siktet for et svært alvorlig straffbart forhold og risikerer en lang fengselsstraff ved domfellelse. Slik retten ser det foreligger det dermed konkrete holdepunkter for en reell og nærliggende fare for unndragelse dersom siktede løslates», heter det i kjennelsen.

Les mer: Den drapssiktede mannen var utvist fra Norge

Satt i isolasjon

Det var 29. juli mannen først ble varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene undergitt fullstendig isolasjon og de to neste med brev- og besøksforbud.

Les mer: Den siktede er ute av isolasjon

I fengslingskjennelsen skriver retten at den siktede mannen har erkjent straffskyld og forklart seg nærmere om forholdet i politiavhør.

Politistasjonssjef Morten Pettersen fortalte til iTromsø i forrige uke at mannen har blitt avhørt tre ganger, men politiet har ikke ønsket å kommentere noe av innholdet i avhørene overfor media.

Etterforsker videre

I kjennelsen kommer det også fram at påtalemyndigheten oppgir at det er for tidlig å si noe om når saken kan forventes ferdig etterforsket og at det fremdeles gjenstår både kriminaltekniske og rettsmedisinske undersøkelser. Retten anslår fra erfaring at hovedforhandlingene i saken vil holdes i løpet av våren eller forsommeren 2017.

Retten har tatt påtalemyndighetens begjæring til følge og setter fengslingstiden til åtte uker.

Les også: Drapene som har rystet Tromsø

Drept med kniv

Det var torsdag 28. juli at Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken.

Den siktede, en 27 år gammel asylsøker, ringte selv inn til politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Han har siden erkjent straffskyld for å stukket den avdøde med kniv.