Elektrisk start for Taxi-Nilsen

Torsdag startet Steinar Nilsen (44) som direktør i Tromsø Taxi. Da ble han hentet av Jan Henrik Nygård (40) som hadde sin første dag i selskapets første elbil.

el-start: Steinar Nilsen fikk en el-start som ny direktør i Tromsø Taxi. Torsdag morgen ble han hentet av Tesla-eier Jan Henrik Nygård som har anskaffet selskapets første elbil.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

el-start: Steinar Nilsen fikk en el-start som ny direktør i Tromsø Taxi. Torsdag morgen ble han hentet av Tesla-eier Jan Henrik Nygård som har anskaffet selskapets første elbil. 

nyheter

RØSTBAKKTOPPEN: På den måten fikk nysjefen – bokstavelig talt – en el-start i nyjobben. Sammen med Teslaen til Nygård representerer Nilsen to nyskapninger i den lokale næringen.

Spennende fremover

– Det blir spennende fremover – både fordi våre eiere er villige til å teste ut ny teknologi og fordi jeg – for å si det på fotballspråket – går fra et lite til et stort lag, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Steinar Nilsen blir taxi-sjef

Han betegner kjøpet av Tesla-modellen som et spennende steg i ny retning. Nå håper han at Nygård får så gode erfaringer med elbilen at flere kaster seg på karusellen.

En bakkeby

– Veimessig byr Tromsø på mange utfordringer, ikke minst vinterstid. Om Teslaen klarer utfordringene med manglende brøyting og dårlig fremkommelighet, gjenstår å se. Men med trekk på alle fire og en bakkeklarering på nesten 17 centimeter ligger alt til rette for en vellykket seilas, tror Nilsen.

Alt fungerer

Da Jan Henrik Nygård tok sin nye taxi i bruk tidligere på morgenkvisten, hadde han 4.500 kilometer bak rattet.

LES OGSÅ: Steinar Nilsen om den nye jobben: – Jeg har tatt et veivalg

– Så langt har alt fungert som forventet. Ett par prøveskift viser at jeg kan klare 340-350 kilometer på batteriet. En arbeidsdag for meg innebærer ikke så mange kilometer. Sånn sett slipper jeg å lade underveis. Blir det en langtur, må jeg nok hente fram kabelen.

Mye å spare

Sammenlignet med tidligere drosjer som Nygård har hatt, regner han med å kutte driftskostnadene med rundt 60 prosent. På årsbasis blir det mange penger.

– Jeg har bedt om tilbakemeldinger fra taxieieren. Vi håper alle at bilen fungerer som forventet og at det skal gi både økonomiske og miljømessige uttellinger, sier Steinar Nilsen.

Har gledet seg

44-åringen sier at han har gledet seg i halvannen måned til dagen i dag. Da han ble bedt om å bli medspiller i Tromsø Taxi, ga svaret seg selv.

– Ledelsen, styret og taxieierne er en sammensveiset gjeng som jeg ser fram til å jobbe med. Selskapet er inne i en positiv utvikling. Når vi i tillegg tar ny teknologi i bruk, er alt på plass, konstaterer nysjefen.