Nytt MRSA-funn på UNN

UNN har avdekket nok et tilfelle av den antibiotikaresistente bakterien MRSA på nyfødt intensiv.

  Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen

nyheter

- Vi har påvist en ny positiv prøve på en pasient som vi hadde mistanke om og som har vært isolert siden i går, sier kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Per-Christan Johansen, til iTromsø.

LES BAKGRUNN: Stenger avdeling på UNN etter funn av MRSA-bakterie

Dermed er det totalt fire pasienter på nyfødt intensiv som har testet positivt på MRSA-bakterien, som er gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle betalaktamantibiotika.

Det er også påvist smitte hos to av de totalt 50 ansatte ved avdelingen. I tillegg har en pårørende testet positivt for bakterien.

LES MER: De ansatte som er smittet risikerer å aldri ikke kunne jobbe med pasienter igjen

Johansen opplyser at det ikke er mistanke om at det skal være flere som er smittet, men at det er tatt flere prøver av ansatte ved UNN som det ventes svar på fortløpende.

- Så langt er det kun bærere av bakterien og vi har ingen infeksjoner eller alvorlige sykdommer knyttet til bakteriefunnet. Slik sett er det under kontroll, sier Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter