Operasjonsleder Eirin Hansen Abuukar ved Vest-Finnmark politidistrikt opplyser til iTromsø at politiet har opprettet en undersøkelsessak i kjølvannet av den mislykkede Svalbard-seilasen.

– Bodømannen som som førte båten skal inn til avhør i dag. Vi snakket med ham da han ankom Hammerfest i går kveld, men han va da naturligvis sliten og medtatt. Vi avtalte derfor å gå gjennom saken med ham i løpet av dagen i dag, sier Abuukar.

LES BAKGRUNN: Den savnede seilbåten er funnet

Ikke siktet

Ifølge operasjonslederen skal ikke båtføreren være siktet for noe kriminelt.

– Han har formelt status som fornærmet i saken, da han var meldt savnet, sier hun.

Abuukar utelukker imidlertid ikke at mannens status kan forandres undervies.

- Vi ønsker å finne ut hva som hendte under seilasen. Det ble brukt store offentlige ressurser på leteaksjonen, sier hun.

- Lang historie

Det var bodøværingen Richard Killengreen Halvorsen som førte «Argo».

Da han tirsdag ble funnet av fisker Trond Bjørnar Johnsen utenfor Sørøya i Finnmark, hadde Bodø-mannen vært til havs i 11 dager. Han forlot Tromsø 25. august med kurs mot Longyearbyen. Da han ikke dukket opp på forventet ankomstdato, 30. eller 31. august, ble båten meldt savnet.

Da mannen og seilbåten ankom Hammerfest i går kveld, sto pressekorpset på kaia og ventet.

– Det er en lang historie, svarte Halvorsen på spørsmål om hva som førte til at han aldri nådde frem til Longyearbyen, ifølge iFinnmark.

Vil ikke si hvor eller når

– Jeg var ikke bekymret for meg selv, jeg hadde det bra. Men jeg var bekymret for de hjemme, for de hadde det ikke så bra, forklarte Halvorsen til pressekorpset.

Ifølge bodøværingen var det elektroniske problemer om bord på seilbåten. Han ønsket imidlertid ikke å utdype når eller hvor han var da han fikk problemer.