Slik skal Nora (25) bli best på jobbintervju

Under Arbeidslivsdagen på UiT torsdag fikk studentene øve seg på jobbintervjuer. Det passet perfekt for studenten Nora – som aldri har vært i et jobbintervju før.
nyheter

– Alle jobbene jeg har hatt har jeg fått via kontakter. Jeg har aldri tidligere vært på et ordentlig jobbintervju, forteller jusstudent Nora (25).

Hun har akkurat kommet ut døren fra Adeccos 20 minutters intervjutrening, som de årlig tilbyr under Arbeidslivsdagen på UiT.

– Vi har hatt stand her i mange år, og vi ser at det er nyttig for studentene. Intervjutreningen er en 20 minutters sekvens der man bruker ti minutter på typiske spørsmål man får i jobbintervjuer og ti minutter på å snakke om hvordan man opplever intervjusituasjonen, samt at studentene får tilbakemelding på intervjuet. Man får vanligvis ikke tilbakemelding på hvordan man gjorde det på jobbintervju – utover om man fikk jobben eller ikke, sier Jeanette Aslaksen i Adecco.

Og nettopp det syntes jusstudenten var nyttig.

– Det var spontant at jeg ble med på dette – jeg gikk forbi og tenkte: «Dette har jeg aldri gjort før.» Det var en hyggelig og behagelig situasjon, og det var sikkert litt mindre skummelt fordi jeg visste at det var trening. Det var dessuten veldig godt å få tilbakemeldinger, blant annet på hvordan man oppfattes av andre, mener hun.

– Det var en veldig reflekterende situasjon.

LES OGSÅ: Trenger arbeidskraft etter flyktningkrisen

Forberedelser

I tillegg til intervjutreningen ble det arrangert CV-verksted i regi av Manpower og Evne- og ferdighetstester i regi av Jobzone.

Ifølge Aslaksen skal intervjutreningen hjelpe studentene til å forberede seg for drømmejobben.

– Noen er i en intervjusituasjon for aller første gang, og det er en ting som vi mener er veldig viktig: nemlig å forberede seg. Er man innkalt til et intervju er man ansett som både kvalifisert og aktuell for jobben. Da er målet at man skal bli kjent. Da er det viktig å forberede seg, både med å gjøre seg kjent med bedriften, samt tenke over hva man kan bidra med i jobben, råder hun.

– Dessuten burde man tenke over hvor personlig man skal være. Man skal være seg selv i intervjuet, men man skal også være profesjonell. Det er viktig å tenke gjennom hva som er relevant for arbeidsgiveren å vite. Dessuten vektlegger vi en åpen og ærlig kommunikasjon.

Aslaksen forteller at de får gode tilbakemeldinger på tilbudet, og at intervjutreningene fort fylles opp av lærevillige studenter.

– Det er artig å møte potensielle arbeidstakere og få være med på å guide dem i arbeidslivet!

LES OGSÅ: Han er UiTs nye reiselivsprofessor

Fører til jobb

Og Nora tar med seg mye fra sitt første «jobbintervju»:

– Blant annet vet jeg nå hva jeg gjorde rett! Det skal jeg holde på, sier hun.

Arbeidslivsdagen har vært arrangert på UiT i en årrekke av Senter for karriere og arbeidsliv på universitetet. Målet er å tilrettelegge for at arbeidsliv og næringsliv skal få presentert seg for studentene, og torsdag var det tjukt av stands og studentene i korridorene på UiT.

– I dag har vi mer enn 90 virksomheter her, forteller Ingvild Sørensen, rådgiver ved Senter for karriere og arbeidsliv.

– Vi vet at Arbeidslivsdagen tidligere har ført til at studenter har fått jobb, at studenter har skrevet for eksempel masteroppgaven sin i samarbeid med en bedrift og at studenter har fått internships. Det handler om at studentene skal få utvidet nettverket sitt, sier hun.